Shtetësia

Veprimet me shtëtësinë

Marrja dhe lënia e shtetësisë shqiptare rregullohet me ligjin për shtetësinë. Autoriteti përgjegjës për trajtimin e çështjeve shtetësisë është Ministria e Punëve Brendshme

Marrja dhe lënia e shtetësisë bëhet nga Presidenti, me dekretDekreti hyn fuqi menjëherë dhe pas botohet dhe Fletoren Zyrtare (faqja e Qendrës Publikimeve Zyrtare).

Marrja e shtetësisë

Rimarrja e shtetësisë

Marrja e shtetësisë për fëmijët

Lënia (heqja dorë) e shtetësisë

Për hollësi procedurale kontaktoni me Ambasadën, Sektorin Konsullor.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31616275159

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:30 - 16:30