Marrëdheniet dypalëshe

Marrëdhëniet dypalëshe

 

Marrëdhëniet diplomatike mes Republikës së Shqipërisë dhe Mbretërisë së Vendeve të Ulëta (Hollandë) janë vendosur më 17 nëntor 1970.

 

Vizitat e nivelit të lartë mes Mbretërisë së Vendeve të Ulëta – dhe Republikës së Shqipërisë

 

26 Maj 1999 – Tiranë

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, SH. T. Z. Rexhep Meidani dhe Kryeministri  i Republikës së Shqipërisë, SH. T. Z. Ilir Meta pret Kryeministrin holandez, Sh. T. Z. Wim Kok.

12 Korrik 1999 - Tiranë

Ministri i Punëve të Jashtme, Sh. T. Z. Paskal Milo pret  homologune tij holandez, Ministrin e Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Vendeve të Ulëta, Sh.T. Z. Jozias van Aartsen.

22 Korrik 2004 - Tiranë

Ministri i Punëve të Jashtme i RSH, Sh. T. Z. Kastriot Islami, pret në Tiranë homologun e tij holandez, Ministrin e Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Vendeve të Ulëta, Sh.T. Z. Bernard  Bot.

23 Tetor 2013 - Tiranë

Ministri i Punëve të Jashtme, Sh. T. Z. Ditmir Bushati pret në Tiranë homologun e tij holandez, Ministrin e Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Vendeve të Ulëta, Sh.T. Z. Frans Timmermans.

9 Dhjetor 2013 - Hagë

Ministri i Punëve të Jashtme, Sh. T. z. Frans Timmermans pret homologun e tij shqiptar, Ministrin e Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Sh.T. z. Ditmir Bushati dhe Ministren e Integrimit Europian Sh. S. Znj. Klajda Gjosha.

26 Maj 2014  - Hagë

Kryeministri  i Mbretërisë së Vendeve të Ulëta, Sh.T. Z. Mark Rutte pret  Kryeministrin e Republikës së Shqipërisë, SH. T. Z. Edi Rama.

30 Mars 2015 - Hagë

Ministri i Punëve të Jashtme i Mbretërisë së Vendeve të Ulëta, Sh.T.z. Bert Koenders pret në Hagë homologun e tij shqiptar, Ministrin e Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Sh.T.z. Ditmir Bushati dhe Ministrin e Energjisë dhe Industrisë, Sh.T.z. Damian Gjiknuri.

30 Mars 2015 - Hagë

Ministri i Çështjeve Ekonomike të Mbretërisë së Vendeve të Ulëta, Sh.T.Z. Henk Kamp pret Ministrin e Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë, Sh.T.Z. Ditmir Bushati dhe Ministrin e Energjisë dhe Industrisë, Sh.T. Z. Damian Gjiknuri.

5-6 Shkurt 2016 - Hagë

Vizita në Hollandë e Ministrit të MEPJ, Sh. T. Z. Ditmir Bushati, në kuadër të Presidencës Holandeze të BE, Gymnich, Hollandë.

10-12 Prill 2016 - Hagë

Vizitë e Ministres së Integrimit Evropian të Shqipërisë,Sh. T. Znj. Klajda Gjosha,  në kuadër të Presidencës Holandeze të BE – Amsterdam.

Maj 2016 - Tiranë

Komisioni Parlamentar i Sigurisë i parlamentit hollandez zhvilloi vizitë në Shqipëri në kuadër të Asamblesë Parlamentare të NATO.

6 Korrik 2016 - Hagë

Vizitë e Ministres së Integrimit Europian, Sh. T. Znj. Klajda Gjosha dhe takim me Drejtorin e Përgjithshëm të Çështjeve Europiane, Z. Robert de Groot.

21 Qershor 2016 - Rotterdam

Ministri i Transportit Sh. T. Z. Edmond Haxhinasto merr pjesë në konferencën TEN-T për transportin në Rotterdam, Hollandë.

15-16 Shtator 2016 - Hagë

Vizitë e Ministres, Sh. T. Znj. Mirela Kumbaro, takim me homologen  Sh.T. Z. Bussemaker.

4 Tetor 2016 - Tiranë

Vizitë e Ministres hollandeze të Mbrojtjes Sh. T. Znj. Hennis në Tiranë dhe takim me homologen Sh. T. Znj. Mimi Kodheli.

30-31 Tetor 2017 - Hagë

Kryetari i Bashkisë Z. Veliaj mbajti leksion në Universitetin Erasmus, si dhe zhvilloi  takim me diasporën dhe studentët.

6 Nëntor 2017 - Hagë

Takimi midis Ministrit të Jashtëm Sh. T. Z. Bushati dhe MPJ të Hollandës Sh. T. Z. Zijlstra në kuadrin e punimeve të ministerialit të NATO.

18 Janar 2018 - Hagë

Konsultime te larta diplomatike ne MPJ te Hollandes, midis dy ministrive.

23 -26 Janar 2018 - Davos, Zvicer

Takim bilateral midis Kryeministrit Z. Edi Rama dhe homologut  hollandez Z. Mark Rutte ne  Davos

7-8 shkurt 2018, Hage : Vizitë e 4 zëvendës-ministrave të MPB dhe MPD për çështjet e luftës kundër krimit të organizuar dhe emigracionit të paligjshëm

13-14 Shkurt 2018 - Hagë

Vizitë në Hollandë e Ministrit të MEPJ, Sh. T. Z. Ditmir Bushati,

- Ministri per Europen dhe Punet e  Jashtme,  z. Ditmir Bushati,  zhvillon nje takim me Ministrin e Drejtësisë Sh. T. Z. Grapperhaus. 

-Ministri per Europen dhe Punet e Jashtme, z.  Ditmir Bushati, mban një leksion në Institutin Europian të Universitetit të Leiden .

-Ministri i per Europen dhe punet e Jashtme, z.  Ditmir Bushati diskuton me politikanë hollandezë në "Hague Center for Strategic Studies" për të ardhmen evropiane të Shqipërisë.

23 maj 2018- Hage :

Vizitë e Ministrit të Punëve të Brendshme,  z. Fatmir Xhafaj dhe Ministres së Drejtësise, znj. Etilda Gjonaj.

  • Takime me homologët: Ministrin e Drejtësisë dhe Sigurisë dhe Ministrin për Migracionin. Nënshkrim i Letter of Intent për bashkëpunim bilateral policor
  • Takim me Presidentin e Eurojust
  • Takim me Drejtorin e Europolit
  • Ministri i Punëve të Brendshme dhe Ministri i Drejtësisë, së bashku me përfaqësues të Euralius në Tiranë, si dhe përfaqësues hollandezë që punojnë për reformën në drejtësi në Tiranë, diskutuan para përfaqësueseve të institucioneve hollandeze
  • Takim me grupin parlamentar të Drejtësisë dhe Sigurisë, si dhe të cështjeve të BE në Dhomën e Dytë të Parlamentit të Hollandës

7 maj 2018 :  Deputetë hollandezë, me ftesë të ambasadës hollandeze në Tiranë, zhvillojnë takime të nivelit të lartë në Tiranë

6 korrik 2018 : Kryetarja e Senatit hollandez viziton Shqipërinë me ftesë të Kuvendit të RSH.

26 shtator 2018: Drejtori i Policisë së RSH takohet me Drejtorin e Policisë së NL

7 dhjetor 2018:  Zv. Ministri i Jashtëm, Etjen Xhafaj,  merr pjesë ë Konferencën Anti-korrupsion, ICC

17 Janar 2019: Ministri i Puneve te  Jashtme te Hollandes, z. Stef Blok viziton vendin tone.  

Adresa

Ambasada Shqiptare
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31616275159

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:30 - 16:30