Activities

Asambleja e 19te e Shteteve Pale te Gjykates Nderkombetare Penale

Albanian

Me 14-16 dhjetor 2020, Ambasada e RSH ne Hage merr pjese ne punimet e sesionit te nentembedhjete te Asamblese se Shteteve Pale te Gjykates Nderkombetare Penale (GJNP). Si shtet pale, Shqiperia i mbështet reformat e ndërmarra nga Gjykata për të rritur efikasitetin, forcuar me tej luftën ndaj krimeve ndërkombëtare dhe për të ofruar mbrojtje të plotë dhe drejtësi për viktimat.

Konferenca e 25-te e Shteteve Pale te Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike (OPCW)

Albanian

Me 30 nentor dhe 1 dhjetor, perfaqesia diplomatike e Republikes se Shqipërise ne Holande mori pjese në sesionin e 25-të të Konferencës së Shteteve Palë në Organizatën për Ndalimin e Armëve Kimike (OPCW). Gjate punimeve te Konferences, u miratua nder te tjera buxheti i organizates per vitin 2021.

 

Pavarësisht nga kufizimet e COVID-19 kete vit, Shqipëria mbetet e përkushtuar për të forcuar universalitetin e ndalimit dhe shkatërrimit të armëve kimike në botë #CSP25

29 nentor 2020 - Dita e Clirimit te RSH

Albanian

Këtë 29 nëntor, në Ditën e Çlirimit të Shqipërisë kujtojmë gjithë ata djem e vajza, burra e gra që dhanë jetën për lirinë e Shqipërisë.

 

Lavdi e përjetshme dhe përulje përpara kujtimit të tyre!

50 vjet marredhenie diplomatike mes Republikes se Shqiperise dhe Mbreterise se Vendeve te Uleta

Albanian

50 vite me pare, 18 nentor 1970, u vendosen marredheniet diplomatike midis Shqiperise dhe Holandes. Ne te tille date vlen te bejme nje retrospektive te ngjarjes, per te kuptuar sesi u arrit te finalizohet ky proces diplomatik i rendesishem ne marredheniet ndermjet dy vendeve.

 

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31616275159

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:30 - 16:30