Articles

NJOFTIM

Albanian

Duke filluar qe nga data 17 mars 2020, Holanda ka ndaluar te gjitha udhëtimet drejt dhe jashte vendit,

qe nuk jane absolutisht thelbësore.

 

Per shtetasit shqiptare te cilet ndodhen aktualisht ne Holande dhe që nuk mund të largohen nga Zona e Schengenit

për shkak të situatës COVID-19, para skadimit të vizave të tyre ose lejeve të qëndrimit,

ose skadimit të një qëndrimi 90-ditor dhe pa mënyra të tjera kthimi, rekomandohet që shtetasit shqiptare

NOTIFICATION ON TRAVEL RESTRICTIONS - NETHERLANDS

English

Since 18 March 2020, and for the duration of at least three weeks (until April 6th) the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands advises against all non-essential travel worldwide.

NOTIFICATION ON TRAVEL RESTRICTIONS - NETHERLANDS

Albanian

Since 18 March 2020, and for the duration of at least three weeks (until April 6th) the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands advises against all non-essential travel worldwide.

NUMRI I EMERGJENCËS

Albanian

Njoftojmë që për raste emergjence, shtetasit shqiptarë që ndodhen në Holandë mund të kontaktojnë më Ambasadën e RSH në çfarëdolloj kohe jashtë orarit zyrtar, në numrin e kontaktit vijues:
0031616275159

NJOFTIM MBI COVID-19

Albanian

Nё kuadёr tё masave të marra nga autoritetet për ndalimin e përhapjes se metejshme të COVID-19, i bёjmё thirrje tё gjithё shtetasve shqiptarё qё gjenden nё Holandë pёr turizёm apo shёrbim, si dhe shtetasve shqiptarë, tё cilët duhet tё kthehen nё Shqipёri nё njё kohё tё afёrt, tё mos humbasin kohё, por tё kthehen nё Shqipёri menjёherё pёr tё mos mbetur tё bllokuar ne territorin e shtetit holandez. 

Charity Concert for the Reconstruction of the National Museum House of Leaves

English

On February 28, 2020, the Embassy of the Republic of Albania in the Netherlands, in collaboration with the Embassy of Italy in the Netherlands and the Dutch-Albanian Foundation (SNAV), organized a fundraising concert to support the restoration of the National  Museum "House of Leaves". Fundraising from the Dutch-Albanian Foundation (SNAV) was aimed at reconstructing some of the damage the museum suffered from the strong earthquake that struck Albania on November 26, 2019. The charity concert was held at the Keizersgracht Church, Amsterdam.

 

Koncerti i Bamirësisë për Rindërtimin e Muzeut Kombëtar “Shtëpia e Gjetheve”

Albanian

Më 28 shkurt 2020, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Holandë, në bashkëpunim me Ambasadën e Italisë në Holandë dhe Fondacionin Holandezo-Shqiptar (SNAV), organizuan koncertin e bamiresise për mbledhjen e fondeve për të mbështetur restaurimin e Muzeut Kombetar "Shtëpia me gjethe". Mbledhja e fondeve nga Fondacionin Holandezo-Shqiptar (SNAV) u bë me qëllim rikonstruktimin e disa prej dëmtimeve që ka pësuar muzeu nga tërmeti i fortë që goditi Shqipërinë në 26 nëntor 2019. Koncerti i bamirësisë u mbajt në mjediset e Kishës Keizersgracht, në Amsterdam.

Ofrimi i sherbimeve online te One Stop Shop te portalit e-Albania, qe nga data 01.01.2020

Albanian

Duke filluar qe nga data 1 Janar 2020, ne zbatim te Urdhrit te Kryeministrit nr. 158, date 25.11.2019  “Për marrjen e masave dhe rregullimin e dispozitave ligjore për aplikimin e shërbimeve vetëm on-line nga data 1.1.2020”, te gjitha sherbimet nga One Stop Shop i portalit e-Albania ne kuader te aplikimeve per sherbime konsullore nga qytetaret shqiptare me qendrim ne Holande, do te ofrohen nga Ambasada e RSh ne Hage.

Eventi “Nata e Diktaturës”, 13 Shtator 2019

Albanian

Të Premten, më 13 Shtator, Ambasada e Shqipërisë mori pjesë në Tour-in Interaktiv ne Muzeun e Gevangenpoort, titulluar "Tour Interaktiv: Nga Diktatura në Demokraci", i organizuar nga Komiteti Holandez i Helsinkit. Një përfaqësuese e Komitetit Shqiptar të Helsinkit foli dhe ndau me pjesemarresit përvojat e kaluara të diktaturës, dhe çfarë progresi është bërë në tranzicionin drejt demokracisë në Shqipëri, që nga rënia e komunizmit.

Ambasadorja e Shqipërisë ne Mbreterine e Vendeve te Uleta, Zj. Adia Sakiqi, merr pjesë në eventin qe shenon fillimin e 75 vjetorit të clirimit të Holandës

Albanian

Të Premten, më 13 Shtator, Ambasadorja e Shqipërisë në Mbretërinë e Vendeve te Uleta, Shkëlqesia e Saj Znj. Sakiqi, mori pjesë në eventin që festonte fillimin e 75-vjetorit të clirimit të Holandës, në qytetin e Maastricht.
Provinca e Limburgut, së bashku me Komunën Eijsden-Margraten dhe Maastricht organizuan këtë ngjarje për të përkujtuar viktimat e luftës, si dhe për të festuar 75 vjetorin e clirimit te Luftes se Dyte Boterore.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31616275159

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:30 - 16:30