Articles

Business forum on water management, 27 march 2019

English

Albanian Embassy in the Netherlands in cooperation with NWP hosted on March 27 an event on water management. Glad to see so many companies travelling all the way from Albania to find Dutch partner companies and knowledge institutes. Themes were water supply, waste water treatment, water quality and river flood management.
Thanks to RVO_Int_Ond and NWP Netherlands we are looking forward to concrete projects.

Forumi mbi menaxhimin e ujrave, 27 mars 2019

Albanian

Ambasada Shqiptare në Hagë, në bashkëpunim me NWP zhvilloi në datë 27 mars 2019 një event të lidhur me menaxhimin e ujërave.
Kënaqësi të shihje kaq shumë kompani që kanë udhëtuar nga Shqipëria në Hollandë për të gjetur kompani partnere dhe institute të dijes. Temat ishin furnizimi me ujë, trajtimi i ujërave të zeza, cilësia e ujit dhe menaxhimi i përmbytjeve të lumenjve.
Falë RVO dhe NWP presim projekte konkrete në të ardhmen.

NATO post-Cold War enlargement is celebrated in Brussels

English

Acting Minister for Europe and Foreign Affairs Gent Cakaj attended the ceremony hosted by the German Marshall Fund in Brussels to celebrate the three rounds of post-Cold War enlargement of the Atlantic Alliance, underpinning the importance of the transatlantic bond to security and stability on the European Continent following enlargement in 1999, 2004, and 2009, with the latter marking also the accession of Albania to this Alliance.

Ambasadorja e Shqiperise ne Hollande, znj. Adia Sakiqi, mban nje leksion ne Universitetin e Hages

Albanian

Ambasadorja e RSh në Hollandë, Znj. Adia Sakiqi, ishte e ftuar nga Universiteti “Haagse Hogeschool” për të biseduar me studentët mbi Integrimin Europian të Shqipërisë .

Përkujtohet në Bruksel zgjerimi i NATO-s pas Luftës se Ftohtë

Albanian

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, mori pjesë në ceremoninë e organizuar në Bruksel nga Fondacioni gjerman “Marshall”, për të celebruar tre raundet e zgjerimit te Aleancës së Atlantikut pas Luftës së Ftohtë, duke ritheksuar rëndësinë e lidhjes transatlantike për sigurinë dhe stabilitetin në kontinentin evropian me zgjerimet e viteve 1999, 2004 dhe 2009, ky i fundit, viti që shënoi edhe anëtarësimin e vendit tonë në Aleancë. 

Forumi mbi sfidat e ujit ne Shqiperi, 27 mars 2019

Albanian

Shqipëria është e pasur me ujëra. I gjithë elektriciteti gjenerohet nga hidrocentralet. Por ka ende shumë për të bërë kur diskutohet për menaxhimin e integruar të burimeve ujore, furnizimin me ujëra dhe mbrojtjen nga përmbytjet. 
Këto tema do të jenë në qendër të një takimi special për sfidat e ujit në Shqipëri që NWP po organizon së bashku me Ambasadën e Shqipërisë në 27 mars 2019. 

Cakaj – Mogherini në Bruksel: Vendosmëri për të avancuar procesin e integrimit të Shqipërisë në BE

Albanian

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj zhvilloi një takim në Bruksel me Përfaqësuesen e Lartë të Bashkimit Evropian për Politikën e Jashtme dhe Sigurinë, Federica Mogherini.
Ministri Cakaj vlerësoi kontributin e veçantë të znj. Mogherini për nxitjen e përparimit të Shqipërisë drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian, veçanërisht rolin e rëndësishëm në mbështetje të perspektivës evropiane të rajonit tonë.

Ministri në Detyrë Cakaj takon Komisionerin për Zgjerimin, Johannes Hahn

Albanian

Vazhdojnë takimet intensive në Bruksel të Ministrit në Detyrë Cakaj me ndalesën e radhës në zyrat e Komisionit Evropian ku u takua me Komisionerin për Zgjerim, Johannes Hahn.
Gjatë takimit u diskutua mbi ecurinë e reformave të lidhura me agjendën evropiane dhe pritshmëritë për një vlerësim pozitiv të tyre në raportin e Komisionit dhe vendimmarrjen e vendeve anëtare në qershor.

Cakaj – Roth: Germany willing to provide support to Albania’s integration process

English

During his visit to Berlin, the Acting Minister for Europe and Foreign Affairs, Mr. Gent Cakaj, had a meeting with the German Minister of State for Europe, Michael Roth.
Both speakers appreciated the close partnership instrumental in strengthening the relations between EU and Albania, in terms of which Minister Roth had to say that the European perspective of Albania and the Western Balkans is one of the key priorities for Germany.

Acting Minister Cakaj meets representatives from the German Bundestag: Bundestag supports Albania for the start of negotiations

English

In the course of his official visit to Berlin, the Acting Minister for Europe and Foreign Affairs Gent Cakaj met the Chair of the Committee on European Union Affairs of the German Bundestag Günther Krichbaum. Other MPs engaged in the European integration process, including Mrs. Katja Leikert, Mr. Christian Petry, Mr. Carl Julius Cronenberg, Mr. Joachim Valenski, and Mr. Manuel Sarrazin, attended the meeting, as well.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083
Nr. i emergjences : +31616275159

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:30 - 16:30