Articles

Dp/Minister for Europe and Foreign Affairs, Mr. Etjen Xhafaj, at the ICC Conference

English

 
Mr. Etjen Xhafaj, Dp/Minister for Europe and Foreign Affairs, participated  at the ICC's Integrity and Anti-corruption Conference as part of the Week of Integrity held at the premises of the Peace Palace, the Hague,  The Netherlands.
In his speech addressing to the Conference Mr. Xhafaj mentioned that: “The process of state-building is not something that happens overnight. We are cooperating in this field with various stakeholders. With ICC Albania ee are planning to bring these type of fora in hometown”.

Zv/Ministri per Europen dhe Punet e Jashtme. z. Etjen Xhafaj, ne Konferencen e ICC

Albanian

Zv/Ministri për Europën dhe Punët e Jashtme, Z. Etjen Xhafaj, mori pjesë në Konferencën për Integritetin e ICC  (Dhoma Ndërkombëtare e Tregëtisë) dhe Anti- korrupsionin, e cila u zhvillua në date 7 dhjetor në Pallatin e Paqes në Hagë.  Z. Xhafaj në fjalën e tij gjatë punimeve të Konferencës theksoi se: “Procesi i ndërtimit të shtetit nuk është dicka që bëhet brenda një nate. Ne jemi duke bashkëpunuar në këtë fushë me aktorë të ndryshëm. Me ICC Albania ne jemi duke u përpjekur të sjellim modelin më të mirë në vendin tonë”.

Deklaratë e Ministrit Bushati në Ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut

Albanian

10 Dhjetori, Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut, përbën një moment të veçantë reflektimi e ri-angazhimi. Të drejtat e njeriut përbëjnë një gur themeli të politikës sonë të jashtme dhe veprimit tonë diplomatik.
Shqipëria, në kuadër të Objektivave për Zhvillim të Qëndrueshëm, si një vend pilot i zbatimit të Objektivit të 16-të për Paqe, Drejtësi dhe Institucione të Forta, është e angazhuar thellësisht për konsolidimin e shtetit ligjor, si e vetmja garanci që të gjithë qytetarët e këtij vendi, pa asnjë dallim, të gëzojnë të drejtat themelore të njeriut.

Statement of Minister Bushati on International Human Rights Day

English

The 10th of December, International Human Rights Day, represents a special moment for reflection and re-engagement. Human rights constitute a cornerstone of our foreign policy and our diplomatic action.
Albania, in the framework of UN Sustainable Development Goals, as a pilot country for the implementation of Objective 16 on Peace, Justice and Strong Institutions, is fully commited to consolidate the rule of law as the only guarantee that all citizens of this country, without any distinction, enjoy the fundamental human rights.

The Embassy of Albania in the Hague celebrated the 106th of the anniversary of the independence of Albania

English

The Embassy of Albania in the Hague celebrated the 106th of the anniversary of the independence of Albania on 27th November. During the event Himara Polyphonic Group performed excellent music that evokes the deepest elements and emotions  of the albanian traditional music.
The event was attended by representatives of the diplomatic corps accredited in the Hague and the Ministry of Foreign Affairs of the Netherlands, dutch music lovers and friends of Albania, as well as representatives of the Albanian Diaspora in the Netherlands.

Festohet ne Hage dita e pavaresise se Shqiperise

Albanian

Ambasada e Shqipërisë në Hagë festoi, në datë 27 nëntor 2018, 106 vjetorin e pavarësisë së vendit tonë.Eventi u shoqërua nga perfomanca e shkëlqyer e Grupit Polifonik të Himarës “Neco Muka”.
Në aktivitet merrnin pjesë përfaqësues të trupit diplomatik të akredituar në Hagë e të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Hollandës, artëdashës hollandezë dhe miq të Shqipërisë, si dhe përfaqësuesit e diasporës shqiptare në Hollandë.
Interesi i të pranishmëve  ishte shumë i madh, koncerti u pëlqye dhe rregjistrua nga adhuruesit hollandezë të këtij zhanri të vecantë muzikor.

Himara Polyphony Group opened Podium Witteman music programme

English

The sounds of polyphony are mesmerizing. The music program, Podium Witteman, opened its program of 25th November with a song of Himara Polyphony group. 
Adia Sakiqi, the Albanian Ambassador in the Netherlands, is very proud of the ages-old musical traditions of her country. She told Paul Witteman about the typical sound of the Albanian choirs and proposed a top ensemble: Grupi Polifonik Himare. Their songs are described by UNESCO as masterpiece of oral heritage of mankind, as well as a treasured national art form.

Polifonia shqipe ne programin muzikor: Podium Witteman

Albanian

Tingujt e polifonisë shqipe ishin magjepsës në programin muzikor Podium Witteman të NPO2, të datës 25 nëntor, i cili u cel me polifoninë e Himarës.  Ambasadorja e Shqipërisë, Adia Sakiqi,shumë krenare për këtë muzikë tradicionale të vendit të saj bisedoi me drejtuesin e emisionit Paul Witteman rreth tingujve tipikë të performuar nga Grupi Polifonik i Himarës. Këngët e tyre janë përshkruar nga UNESCO si kryevepër e trashëgimisë dhe si thesar i artit kombëtar. 

Display of "Daybreak"movie by Gentian Koçi

English

The Albanian movie “Daybreak” by director Gentian Koçi, was displayed on 9thNovember 2018 in Filmhuis Den Haag. The Dutch film premiere in the framework of the Festival of Eastern Neighbours (ENFF) was attended by many Dutch and Albanian art lovers. The conversation with Mr. Koçi after the movie was even more interesting.

Shfaqja e filmit "Dita ze fill" nga Gentian Koçi

Albanian

Filmi shqiptar “Dita zë fill”, me regji të Gentian Koçit, u shfaq në datën 9 Nëntor 2018 në Filmhuis në Hagë. Premiera hollandeze e filmit në kuadrin e Festivalit të Fqinjëve Lindorë (ENFF) u ndoq nga shumë art dashës hollandezë dhe shqiptarë. Edhe me interesante ishte biseda me Z. Koçi pas shfaqjes.

Pages

Postal Address

Embasy of Albania
Hoge Nieuwstraat 22, 2514 EL The Hague ,
2518 BD The Hague

Tel / Fax

Tel. +31 70 427 2101
Fax. +31 70 427 2083

E-MAIL

embassy.hague@mfa.gov.al
embalba@xs4all.nl

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:30 - 16:30