Shërbime të Konsullatës

 

Kontaktet:

- Arten HANKU, Konsulli i Përgjithshëm, Telefon: +49 (0) 8992284524

- Dashnor IBRA, Konsull, Telefon: +49 (0) 8992284522

 

 

KONSULLATA E PERGJITHSHME MYNIH

LLOGARIA BANKARE PËR PAGESAT E VEPRIMEVE KONSULLORE

LLOGARIA BANKARE PËR PAGESAT PËR PASAPORTË DHE ID

ALBANISCHES GENERALKONSULAT

IBAN: DE20 7015 0000 1004 4957 25

BIC: SSKMDEMMXXX

ALBANISCHES GENERALKONSULAT

IBAN: DE74701500001004814271

BIC: SSKMDEMMXXX

 

Shtetësia shqiptare:

Fitimi i shtetësie

Rifitimi i shtetësisë

 Lënia e shtetësisë

Veprimet e gjendjes civile:

Lindjet

Martesat

Raste vdekjesh

-Legalizimi i dokumenteve

-Pasaportat dhe lejet e kalimit

Prokurat e posaçme

 

Tarifat për shërbimet konsullore

 

Ku vendoset vula Apostile (APOSTILLE Stempel) në Gjermani?

Vula Apostile (Apostille Stempel) në Gjermani mund të vendoset në:

(LandesverwaltungsamtBezirksamt,  Regierungsbezirks, 

Regierungspräsidium ose Polizeidirektion).

 

NJOFTIM për lindjet e fëmijëve në Gjermani

mijet e  lindur ne Gjermaniduhet

që certifikatën e lindjes ti vendoset  vula Apostile (Apostille Stempel-LandesverwaltungsamtBezirksamt, regierungsbezirk, Regierungspräsidium ose Polizeidirektion)

 

Vetëm legalizimi me Vulë Apostile i certifikatave, u mundeson  rregjistrimin e femijeve në Shqipëri

Informacione udhëtimi për shtetas shqiptarë

Udhëtimi  vende  ndryshme

Lëvizja e lirë  vëndet e hapësirës Schengen

Vendet ku nuk sugjerohet udhëtimi

 

Informacione udhëtimi për shtetas  huaj

Shtetasit  mund  hyjnë  Shqipëri pa viza

Mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe 

 shërbimit  hyjnë  Shqipëri pa viza

Ku mund  aplikohet për vizë për Shqipëri

Formulari i aplikimit për vizë shqiptare

 

Kalendari i festave zyrtare 2018

Konsullata qëndron e mbyllur ditët e Shtuna dhe  Djela, si dhe në ditët e festave zyrtare si vijojnë:

DATA

DATUM

DITA

TAG

FESTAT PUBLIKE

FEIERTAGEN

01 Janar/Januar

E Martë / Dienstag

Viti i Ri / Neujahr

02 Janar/Januar

E Mërkur /Mittwoch

Viti i Ri / Neujahr

14 Mars/März

E Enjte / Donnerstag

Dita e Verës

22 Mars/März

E Premte / Freitag

Dita e Nevruzit

19 Prill/April

E Premte / Freitag

Karfreitag

21 Prill/April

E Djelë / Sonntag*

E diela e Pashkëve Katolike* Ostersonntag

22 Prill/April

E Hënë / Montag

E hëna e Pashkëve Katolike  Ostermontag

28 Prill/April

E Djelë / Sonntag*

E diela e Pashkëve Ortodokse*Ortodokse

01 Maj/Mai

E Mërkur /Mittwoch

Dita e Punëtorëve / Tag der Arbeit

30 Maj/Mai

E Enjte / Donnerstag

Christi Himmelfahrt

5 Qershor/Juni

E Mërkur /Mittwoch

Dita e Bajramit të Madh

10 Qershor/Juni

E Hënë / Montag

Pfingstmontag

20 Qershor/Juni

E Enjte / Donnerstag

Fronleichnam

12 Gusht/August

E Hënë / Montag

Dita e Kurban Bajramit

15 Gusht/August

E Enjte / Donnerstag

Mariä Himmelfahrt

5 Shtator/September

E Enjte / Donnerstag

Shënjtërimi i Shenjt Terezës

03 Tetor/Oktober

E Enjte / Donnerstag

Tag der Deutschen Einheit

01 Nëntor/November

E Premte / Freitag

Allerheiligen

28 Nëntor/November

E Enjte / Donnerstag

Dita Flamurit dhe e Pavarësisë

29 Nëntor/November

E Premte / Freitag

Dita e Çlirimit

08 Dhjetor/Dezember

E djelë/ Sonntag*

Dita Kombëtare e Rinisë*

25 Dhjetor/Dezember

E Mërkurë / Mittwoch

Krishtlindjet /Weihnachtstag

26 Dhjetor/Dezember

E Premte / Freitag

Krishtlindjet /Weihnachtstag

Adresa

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë
München / Germany
Ehrenbreitsteiner strasse 28, 2 OG, 80993 München

Tel / Fax

Tel:+49 (0) 8992284522
+49 (0) 8992284524
Fax: +49 (0) 8992284523
Raste emergjente nr.
Tel: +4915237913997​

Orari zyrtar

E Hënë - e Premte
09:00-14:00