Articles

Informacion mbi njohja reciproke e lejeve të drejtimit në Gjermani dhe Shqipëri / Informationen über Gegenseitige Anerkennung von Führerscheinen in Deutschland und Albanien

Albanian

Informacion në Gjuhën Shqipe
Njohja reciproke e lejeve të drejtimit në Gjermani dhe Shqipëri
Rregullat e reja hyjnë në fuqi më 1 qershor 2022
Zotëruesit e një lejeje drejtimi të kategorive A, A1, A2, B, BE, C, C1, C2, D, D1, D2 (motoçikletë, veturë, kamion dhe autobus), të lëshuara pas datës 24 janar 2017, und të bëjnë konvertimin pa qenë nevoja e një provimi të ri.
Kjo vlen për shtetas me rezidencë në Gjermani (qëndrimi në Gjermani për të paktën 185 ditë në vit).
 

PRODHIMIN/TËRHEQJEN E PASAPORTAVE DHE KARTAVE ID

Albanian

Njoftim: Qytetarët që kanë aplikuar për pasaporta dhe kartë ID, deri në datën 19 GUSHT 2022, mund ti tërheqin ato në Konsullatë, gjatë orarit zyrtar ( Hënë - Premte në orarin 09:30 - 14:00 ).

MBYLLUR-DITË PUSHIMI - 05 SHTATOR 2022

Albanian

Ju informojmë se në datën  05 SHTATOR 2022, Konsullata në Mynih do të jetë e mbyllur.
Dita e Shenjtërimit të Nënë Terezës.
Shënim: Në rastet kur festat zyrtare të Republikës së Shqipërisë bien në ditët e pushimeve javore (e shtunë ose e djelë), dita pasardhëse e javës është ditë pushimi.

NJOFTIM!!!

Albanian

Të nderuar qytetarë,
Me përmirësimin e shërbimit për pajisjen me Pasaportë Biometrike dhe Kartë ID, siç jeni tashmë në dijeni, jeni ju vetë që caktoni datën dhe orën kur dëshironi/mundeni të paraqiteni në ambasadë apo konsullatë.

Në mesazhin elektronik që do të merrni pas përfundimit të aplikimit së bashku me datën dhe orën ju vjen dhe numri i radhës.
Lutemi të respektoni këtë numër, ky do të jetë i vetmi numër me të cilin ju do të merrni shërbim në Zyrat Konsullore të RSH-së kudo ku ndodheni.

Deklarimi i adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë

Albanian

Në lidhje me Deklarimin e adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë, ju informojmë se:

REGJISTRIMI DHE APLIKIM PER PASAPORTË/ TERMINI ONLINE

Albanian
  • KLIKO adresen/Webseite           www.e-albania.al
  • ​Fillo Procedurën   “REGJISTROHU”
  • ​Më pas shtyp butonin “HYR” dhe zgjidhni mënyrën e identifikimit – klikoni tek ikona “Qytetar”
  • ​Kliko tek rubrika “SHËRBIMET KONSULLORE ONLINE”
  • ​Kliko tek “Aplikim për pasaportë dhe kartë identiteti (për shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë kufijve)”

NJOFTIM-Mbyllja e Konsullatës!!!

Albanian

Në zbatim të vendimit të marrë nga qeveria gjermane për mbylljen totale të gjithë veprimtarive të subjekteve dhe të institucioneve për parandalimin e Pandemisë Covid-19, nga data 16 dhjetor 2020 deri 10 janar 2021, Konsullata e Përgjithshme e RSH në Mynih, pezullon aktivitetin e saj gjatë kësaj periudhe.
Do të vijojmë trajtimin vetëm për rastet emergjente dhe për takimet për të cilat janë të caktuar datat.
Funksionimi do të vazhdojë për sa kohë kjo gjë do të jetë e mundur dhe e lejueshme nga autoritetet gjermane në kushtet aktuale.

Rrjeti i Profesionistëve

Albanian

Është një portal që synon të mbështesë të nxisë zhvillimin e Shqipërisë, duke ofruar një urë lidhëse për Diasporën, me qëllimin për të mbledhur dhe shkëmbyer informacione dhe përfshirjen e ekspertizës së anëtarëve të këtyre komuniteteve në të  mirë të zhvillimit të vendit si dhe në drejtim të gjenerimit të ideve dhe nismave  me  përfitim   të   përbashkët  për  anëtaret   e   këtyre komuniteteve.
Platforma Rrjeti i Profesionisteve  i ofron përdoruesve  profesionistë shqiptare në Diaspore mundësi informimi, bashkëpunimi, punësimi dhe investimi
BEHU PJESE E RRJETIT

NJOFTIM PUSHIM!!!

Albanian

Njoftojmë qytetarët se në datë 31 korrik 2020, Konsullata do të jetë e mbyllur për festës zyrtare të Kurban Bajramit!

Gëzuar Festën besimtarëve muslimanë!

NJOFTIM!!!

Albanian

Të nderuar bashkatdhetarë!

Konsullata e Përgjithshme e RSH në Mynih hapet në datën 11 maj 2020!
KUR TË PARAQITENI NË KONSULLATË DUHET TË KENI MARRË ME VETE MASKË MBROJTËSE. Nëse nuk i keni nuk do lejoheni të aplikoni! Kujdes: Landi i Bavarisë nga data 27 prill 2020, e ka bërë me detyrim vendosjen e maskave mbrojtëse, pasi nëse nuk i keni gjobiteni!

Qëndroni në kontakt me postën tuaj elektronike, ku do ju dërgohen nga konsujt detajet e datave dhe orareve e reja të takimit, si dhe rregullat që duhen respektuar nga ana juaj!

Pages

Adresa

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë
München / Germany
ALBERT-SCHWEITZER-STR.62 81735 MÜNCHEN

Tel / Fax

Tel:+49 (0) 8992284522
+49 (0) 8992284524
Fax: +49 (0) 8992284523
Raste emergjente nr.
Tel: +4915237913997​

Orari zyrtar

E Hënë - e Premte
09:00-14:00