Articles

Pritje me rastin e Festës Kombëtare

Albanian

Në datën 27 nëntor 2017, Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Mynih, Gjermani ofroi një pritje me rastin e 105 Vjetorit të Pavarësisë, 30 Vjetorit të rilidhjes së marrëdhënieve diplomatike me Gjermaninë, dhe 1 Vjetorit të hapjes së Konsullatës në Mynih.
Pritja përveç pjesës protokollare, ishte konceptuar edhe me përfshirjen e tre komponentëve:
1-   promovimin e kulturës dhe turizmit shqiptar, nëpërmjet ekspozimit të stendës me materiale informuese;

Aktivitet për promovimin dhe hapjen e klasave për mësimin plotësuese të gjuhës shqipe

Albanian

Në datën 10 nëntor 2017 në ambjentet e përbashkëta të Konsullatës së Republikës së Shqipërisë dhe Konsullatës së Republikës së Kosovës, me iniciativë të dy Konsullatave, u zhvillua aktiviteti “Mbështetja dhe hapja e klasave për mësimin plotësues të gjuhës shqipe në Bavari”
Nëtakim morë pjesë përfaqësues të Këshillit të Mësimit Plotësues të Gjuhës Shqipe, përfaqësues të Këshillave të Prindërve, mësues të qytetit të Mynihut dhe rrethinave dhepërfaqësues të LAPSH (Lidhja Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptar në Bayern).

Deklaratë e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme

Albanian

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme të Republikës e Shqipërisë dëshiron të shprehë indinjatën e thellë ndaj gjuhës provokuese dhe ndërhyrjes së paprecedentë që karakterizonte deklaratën e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Greqisë, datë 19 tetor 2017.
Përfshirja në debatin e brendshëm politik në Shqipëri dhe referimi i çështjeve të cilat janë në proces zbardhjeje nga organet e drejtësisë, përbën një shkelje të praktikës diplomatike të frymës së fqinjësisë së mirë dhe marrëdhënieve strategjike mes vendeve tona.

NJOFTIM PËR PRODHIMIN E PASAPORTAVE

Albanian

Konsullata njofton se qytetarët që kanë aplikuar për pasaportë deri më 11 qershor 2021, mund të tërheqin pasaportën në Konsullatë, gjatë orarit zyrtar (  Hënë - Premte në orarin 09:00 - 14:30 ).

Tarifat për shërbimet konsullore

Albanian

 

PASAPORTAT

Albanian

Nga data 19 qershor 2017, ka filluar aplikimi për pasaporta në Konsullatën e Përgjithshme në Mynih (München), Gjermani. Duke qenë se përgatitja e pasaportës biometrike kërkon marrjen e shenjave biometrike dhe foton dixhitale, del e domosdoshme që për kryerjen e aplikimit për pasaportë personi të jetë prezent në Konsullatë.

Lutemi qytetarëve që të aplikojnë online në adresën :

Edicioni i Tretë "Colours of Albania"

Albanian

 

Colours of Albania, Spring Photo Contest!

Aktivitet për mësimin e gjuhës shqipe në Mynih, 23.04.2017!

Albanian

"Në Kuvendin Themelues për mësimin plotësues të gjuhës shqipe në Bavari, në prezencën e Ministrit të Arsimit dhe Ministrit të Diasporës të Republikës së Kosovës, Zz. Bajrami dhe Murati, si dhe aktivitetin kulturor me Shoqatën "Iliria" në Mynih."

Prej datës 1 Maj 2017 këto Shërbime do të ofrohen vetëm Online!

Albanian

 
TË NDERUAR QYTETARË,
Shërbimet konsullore tani mund  t’i merrni online nëpërmjet Platformës së Shërbimeve Konsullore Online si më poshtë:
1.    Në faqen e Ministrisë së Punëve të Jashtme
http://www.punetejashtme.gov.al/al/sherbime/sherbimet-konsullore-online
 
2.    Në faqen e Ambasadave dhe Konsullatave

 
Klikoni tek Shërbimi Konsullor Online

Shërbimi Konsullor Online(SHKO)

Albanian

Në Universitetin Ludwig-Maximilian të Mynihut, duke prezantuar Shërbimin Konsullor Online(SHKO), tek studentët dhe pedagogët shqiptarë, në Ditën Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare.

Pages

Adresse


General Consulate of the Republic of Albania
München / Deutschland
ALBERT-SCHWEITZER-STR.62 81735 MÜNCHEN

Tel / Fax

Tel:+49 (0) 8992284522
+49 (0) 8992284524
Fax: +49 (0) 8992284523
Raste emergjente nr.
Tel: +4915237913997​

Öffnungszeiten

Montag bis Freitag
09:00-14:00