Articles

Urim per Diten e Komunes se Tuzit

Albanian

Dita e parë e shtatorit është dita e Komunës se Tuzit. Kjo është një ditë e rëndësishme për të gjithë shqiptarët dhe jo vetëm një festë kalendarike.

Dita e Komunës mbart një simbolike të rëndësishme, pasi vjen në një kohë kur prej më shumë se një viti ajo administrohet me sukses nga Forumi Shqiptar.

Homazhe për "Nderin e Kombit" shqiptar, Dr.Simë Dobreci!

Albanian

Homazhe për "Nderin e Kombit" shqiptar, Dr.Simë Dobreci!
Ngushëllime nga zemra familjes, të afërmeve dhe gjithë shqiptarëve në Mal të Zi dhe Kosovë, për humbjen e mjekut të popullit, dermatologut të talentuar, pedagogut të përkushtuar dhe patriotit fjalëpak e punëshumë, dr.Simë Dobreci.
Ka pushuar zemra e tij, por do të do të jetojë kujtimi dhe mirënjohja për të në gjirin e pacientëve, kolegëve dhe studentëve, qytetarëve anëembanë Malit të Zi e Kosovës, në mesin e atyre që thjesht morën mirësi dhe përftuan mençuri nga dr.Simë Dobreci.

Njoftim :

Albanian

Te nderuar Qytetare!

 

Ambasada e Shqipërisë në Malin e Zi informon të gjithë qytetarët shqiptarë që qëndrojnë në Tivar si pasojë e mbylljes së përkohëshme të kufijve nga COVID-19 dhe që janë në nevojë për ndihma ushqimore, të kontaktojnë në numrin  

 0038269066404, ku dhe mund të tërheqin ndihma në ushqim dhe produkte esenciale.

 

Mirënjohje Kryemyftiut të Tivarit për iniciativën  e ndjerë!

Njoftim :

Albanian

Te nderuar Qytetare!

 

Ambasada e Shqipërisë në Malin e Zi informon të gjithë qytetarët shqiptarë që qëndrojnë në Ulqin në kushtet e mbylljes së përkohshme të kufijve si pasojë e COVID-19 dhe që janë në nevojë për ndihma ushqimore, të kontaktojnë në numrin  

0038230413199 ku dhe mund të tërheqin ndihma në ushqim dhe produkte esenciale.

 

Mirenjohje shoqatave UBA, BKA, Hotelierët, Rruga e Krypores, Plazhistat dhe Cungu për iniciativën  e ndjerë!

Njoftim :

Albanian

Te nderuar Qytetare!

 

Ambasada e Shqipërisë në Malin e Zi informon të gjithë qytetarët shqiptarë që qëndrojnë në Tuz dhe që janë në nevojë për ndihma ushqimore, të kontaktojnë në numrin  

+382 69 012742, ku dhe mund të tërheqin ndihma në ushqim dhe produkte esenciale.

 

Mirenjohje Komunës Tuz për iniciativën  e ndjerë!

Ambasada e RSH-së në Malin e Zi

Albanian

Në vijim të masava të marra nga shteti malazez lidhur me mbylljen e kufijve tokësorë për të gjithë shtetasit e huaj, shumë shtetas shqiptarë nuk janë lejuar të hyjnë tranzit për në territorin malazez.

Në këto kushte, Ambasada e RSH-së në Malin e Zi ka ndërhyrë dhe ka ndjekur procedurat e nevojshme për t’i ardhur në ndihmë shumë shtetasve shqiptarë.
Për çdo problematikë apo në rast nevoje, mund të kontaktoni ambasadën në numrin fiks: 0038220671772.
Ndërsa, numri i emergjencës së Ambasadës së RSH në Malin e Zi është 0038267288757.

Njoftim mbi mbylljen e përkohëshme të e kufirit tokësor të Relublikës së Shqipërisë

Albanian

Njoftim mbi mbylljen e përkohëshme të e kufirit tokësor të Relublikës së Shqipërisë
Si masë parandaluese për përhapjen e koronavirusit, Qeveria e Republikës së Shqipërisë ka marrë vendim që prej datës 15 Mars 2020, të mbyllë të gjitha hyrjet tokësore në Shqipëri nga Mali i Zi, Kosova, Maqedonia e Veriut dhe Greqia, për të gjithë udhëtarët me autobus mikrobus dhe veturë.
Kufiri tokësor do të qëndrojë i hapur për transportin e mallrave.

Ambasada e RSH ne Podgorice njofton

Albanian

Ambasada e RSH ne Podgorice njofton te gjithe shetatsit qe me VKM 501/20 te dates 10 Mars 2020, Qeveria e Malit te Zi ka ndaluar udhetimin per dhe nepermjet territorit te Malit te Zi, per te gjithe shetatsit qe udhetojne nga vendete e prekura nga Koronavirusi dhe me konkretisht:
 
1. Itali

Edicioni i parë i Forumit të Gruas Shqiptare në Rajon

Albanian

Në datat 7 dhe 8 Mars 2020, në Komunën e Tuzit, zhvilloi punimet Forumi i Grave të Unionit të komunave shqiptare në rajon. Aktiviteti i organizuar nga Bashkia e Tiranës, Komuna Tuz, Tetovë dhe Çahir, morri në diskutim temen "Gratë e suksesshme të rajonit", ku pjesëmarrëset doskutuan, debatuan dhe prezantuan pozitën aktuale të gruas në jetën shoqërore dhe politike në vend.

Aktivitet kushtuar Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare

Albanian

Në 27.02.2020 në Center Ville, Ambasada e Shqipërisë në Podgoricë organizoi aktivitetin kushtuar Ditës Ndërkombëtare të Gjuhës Amtare. Ky emërtim është përzgjedhur nga UNESCO në nderim të gjakut të derdhur nga studentët në Bangladesh, në përplasje me policinë, në 21 shkurt 1952. Ata kërkuan mbrojtjen e gjuhës amtare, atë bengale, për t'i dhënë statusin e njërës prej gjuhëve zyrtare në vend. Që nga viti 2000 aktiviteti kushtuar gjuhëve amtare zhvillohet anëembanë botës në mënyrë të përvitshme me një tematikë të caktuar.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Bulevar Dzordza Vashingtona br.98
Capital Plaza, 81000 Podgorica Montenegro

Tel / Fax

Tel: +38220671772
Fax: +38220671772
Emergjencat: +382 67 288 757

E-MAIL

embassy.podgorica@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00