Ambasadori

Emri: RIDI

Mbiemri: KURTEZI

Ditëlindja: 12.05.1974

Vendlindja: Tiranë/SHQIPËRI

 

Arsimimi dhe kualifikimi:

1988-1992: Diplomuar në Shkollën e Mesme të Gjuhëve të Huaja, Tiranë.

1992-1997: Diplomuar në Universitetin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, Moskë.

1997-1998: Diplomuar në Qendren e Studimeve Strategjike "George Marshall".

1998-1999: Diplomuar në Kolegjin e Mbrojtjes, Romë.

Punësimi:

2018: Ambasador i RSH-së në Malin e Zi.

2014: Ambasador i RSH-së në Mbretërinë e Spanjës.

2013: Drejtor i Protokollit të Shtetit.

2010: Ambasador i RSH-së në Shtetin e Katarit.

2009: Drejtor i Protokollit të Shtetit.

2006: Këshilltar dhe I Ngarkuar me Pune në Ambasadën e RSH-së në Madrid.

2001: Sekretar i Dytë në Misionin e RSH-së prane OSBE-së në Vienë.

1997: Specialist në Drejtorinë e Sigurisë dhe Demokracisë në MPJ.

 

Ambasadori Ridi Kurtezi është njohës i gjuhës angleze dhe ruse si dhe ka njohuri bazë të gjuhës spanjolle dhe serbo-kroate.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Bulevar Dzordza Vashingtona br.98
Capital Plaza, 81000 Podgorica Montenegro

Tel / Fax

Tel: +38220671772
Fax: +38220671772
Emergjencat: +382 67 288 757

E-MAIL

embassy.podgorica@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00