Articles

Takim me Drejtorin e Përgjithshëm të Fondit Kuvajtjan për Zhvillim

Albanian

Më datë 26.11.2017, Ambasadori Saimir Bala, u prit në një takim nga Drejtori e Përgjithshëm e Fondit kuvajtian për Zhvillim, z. Abdulwahab A.Al Bader.

Festa e Flamurit 2017

Albanian

Me rastin e Festës Kombëtare të 105 Vjetorit të Pavarësisë, Ambasada e RSH-së në Shtetin e Kuvajtit organizoi një pritje ku morën pjesë: z. Yaser Abul, Ministër Shteti për Strehimin dhe çështjet Sociale, përfaqêsues të trupit diplomatik, institucioneve shtetërore kuvajtiane, deputetë dhe ish deputetë të Parlamentit të Kuvajtit, përfaqësues nga shoqëria civile, biznesi, drejtues të shoqatave humanitare kuvajtiane, si dhe bashkëkombasit tanë me banim të përkohshëm në Kuvajt.

Diplomacia Ekonomike 2017

Albanian

Të gjithë bashkë, në punimet e këtyre tre ditëve, do të arrijmë të shikojmë mundësi të reja dhe zgjidhje efektive, për ta kthyer shërbimin e jashtëm, në një kontribues të rëndësishëm për zhvillimin ekonomik të Shqipërisë dhe shqiptarëve. 
Për këtë kemi nevojë të dalim një orë e më parë nga “ishullzimi administrativ” e mbajtja e informacionit sipas modelit të punonjësit të “Pallatit të Endrrave”.

Colours of Albania

Albanian

"Ngjyrat e Shqipërisë” (Colours of Albania) nisma inovative e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme për promovimin e bukurive të Shqipërisë, që bëri bashkë mbi mijëra pasionantë të fotografisë.

Tirana Business Matching 2017 - B2B Event

Albanian

Tirana Business Matching comes for the first time in Albania, to transform the capital into the metropolis of international business. This worldwide activity will be focused on foreign direct investments and partnerships between international business representatives and Albanian companies.

Miratohet granti për studimin e fizibilitetit të bregdetit të Jugut të Shqipërisë

Albanian

Më datë 3 maj ambasadori Bala zhvilloi një takim me Përfaqësues te Fondit Kuvajtian për Zhvillim.
Gjatë kësaj vizite ju dorëzua nga pala kuvajtiane miratimi i një granti për studimin e fizibilitetit të projektit të bregdetit të Jugut të Shqipërisë.
Ky projekt vijon në kuadër të investimeve në fushën e turizmit në Shqipëri si fusha më me prioritet në vendin tonë.

Presidenti i Byrosë Shtetërore të Auditimit (SBA) të Kuvajtit viziton Shqipërinë

Albanian

Më datat 6-7 Mars 2017, Presidenti i Byrosë Shtetërore të Auditimit (SBA) të Kuvajtit, Adel Abdulaziz Al-Saraawi, zhvilloi një vizitë pune dy ditore në Shqipëri.
Kryetari i KLSH-së, Bujar Leskaj dhe Presidenti i SAB, Adel Abdulaziz Al-Saraawi nënshkruan Marrëveshjen e Bashkëpunimit, duke përcaktuar edhe një kalendar të aktiviteteve për periudhën 2017-2021, bazuar në planin e punës të përditësuar gjatë ditëve të qendrimit në Shqipëri.

25 Vite Kontribut Humanitar në Shqipëri

Albanian

Më 21 shkurt 2017 organizohet në Tiranë konferenca për kontributin humanitar në Shqipëri të Shtetit të Kuvajtit. 

Me prezencën ekskluzive të Ministrit të Vakëfeve dhe Çështjeve Islame dhe Ministër Shteti për Pushtetin Lokal, të përfaqësuesve të shoqatave përkatëse bamirëse si dhe figurave të njohura në Shqipëri në konferencën " 25 Vite Kontribut Humanitar në Shqipëri". 

 

Koncerti i Orkestrës Simfonike të TKOBAP në Kuvajt

Albanian

Më 28 janar 2017, Orkestra Filarmonike e Teatrit të Operas dhe Baletit dha një koncert në Kuvajt, organizim i ambasadës sonë në bashkëpunim me Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit, si dhe me mbështetjen e Këshillit Kombëtar për Kulturën, Artet dhe Letrat (NCCAL) të Kuvajtit.
 

Platforma e Sherbimeve Konsullore Online

Albanian

Platforma e Sherbimeve Konsullore Online ofron aplikime online per 36 sherbime konsullore. Duke filluar nga data 1 maj 2017 keto sherbime do te ofrohen Vetem online.
23 nga keto sherbime do te kryhen teresisht online.
Sherbimet do ti dergohen qytetarit me poste te parapaguar nga ana e tij.
Vetem per 13 nga sherbimet kerkohet qe qytetari te paraqitet vetem 1 here ne Perfaqesine Diplomatike dhe Konsullore.  
 
Per me teper ju lutemi shikoni faqen e Ministrise se Puneve te Jashtme te Shqiperise:

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Salam Area, Block 7 Street 717
Villa 4, P.O.Box. 3090
Safat-13031, Shteti i Kuvajtit

Tel / Fax

Tel: +965 2524 0627
Fax: +965 2524 0628
Nr. i emergjences: +96594048219

E-MAIL


embassy.kuwait@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte
08:00 - 16:00