Zv/Ministria e Punëve të Jashtme, znj.Edit’h Harxhi, vizitë pune në Budapest. 10-12 Tetor 2012

datën 10-12 Tetor 2012 znj. Edit’h HARXHI, Zv/Ministre e Punëve Jashtme e Republikës Shqipërisë zhvilloi një vizitë pune Budapest, me ftesë homologut saj hungarez z. Nemeth ZSOLT. Gjatë kësaj vizite znj. HARXHI zhvilloi takime me ZV/Sekretaren e Shtetit për Minoritetet z. Zhurzhana Repash, Zv/Sekretarin e Shtetit për Politikat Peter SZTARAY, Zv/Sekretarin e Shtetit për Marrëdhëniet me BE- Z.Balint ODOR dhe Zv/Ministrin e Punëve Jashtme z.Nemeth ZSOLT.Në këto takime u diskutua për marrëdhëniet shumë mira dypalëshe dhe perspektivën e zhvillimit tyre. Znj. HARXHI falenderoi bashkëbiseduesit për ndihmën e pakursyer Hungaria i ka dhënë Shqipërisënë rrugën e integrimit europian. Gjithashtu ajo mirëpret kontributin e Hungarisë procesin e antarësimit saj Bashkimin Evropian. Zv/Ministri i Punëve Jashtme z. Nemeth ZSOLT siguroi znj. HARXHI për mbështetjen Hungaria do vazhojë t’i japë Shqipërisë procesin e integrimit europian. Duke vlerësuar arritjet e Shqipërisë këtë proces rëndësishëm, ai informoi znj. HARXHI se Hungaria do përfaqësohet me Kryeministrin Viktor ORBAN festimet e 100-vjetorit pavarësisë Shqipërisë nëntor këtij viti. Gjithashtu ai informoi se ceremoninë e rivarosjes Familjes Mbretërore shqiptare, Hungaria do marrë pjesë me nivelet larta përfaqësimit, duke e konsideruar si një aset vlerë figurën e Mbretit Zog dhe Mbretëreshës Xheraldina, pasardhëse e familjes hungareze Apony.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12