Zv/Kryetari i Bashkisë së Budapestit Miklos Csomos vizitë në Tiranë. 27-29 Shtator 2012

Kryetari i Bashkisë Tiranës Lulzim Basha priti një takim, zv/Kryetarin e Bashkisë Budapestit Miklós Csomós. këtë takim u diskutua për thellimin e bashkëpunimit mes Bashkisë Tiranës dhe Bashkisë Budapestit për menaxhimin e shërbimeve, ujrave, punëve publike etj. Zv/Kryetari i Bashkisë Budapestit theksoi se ekspertët mirë kësaj bashkie do t’i ofrojnë asistencë Bashkisë Tiranës projektet e saj, mes cilave dhe për projektin e tramit. këtë takim u diskutua edhe për bashkëpunimin ekonomik mes dy vendeve, nxitjen e investitorëve hungarezë për investuar Shqipëri, me theks veçantë fushën e hoteleri - turizmit, nxitjen e shkëmbimeve tregëtare, kryesisht mallrat e konsumit ushqimor etj. Vizita e zv/Kryetarit Bashkisë Budapestit përkon edhe me “Javën Hungareze” Tiranë. Një sërë aktivitetesh janë organizuar me mbështetjen e Bashkisë Tiranës, si ekspozita, seminare, opera etj. kuadër bashkëpunimit mes dy kryeqyteteve, u zhvillua ceremonia e emërtimit rrugës “Janos Hunyadi” Tiranë, sikundër shpejti pritet statuja e Skënderbeut vendoset një nga sheshet e Budapestit.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12