Vizita e Ministrit të Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes z.Arben Ahmetaj në Hungari, 17 korrik 2014

Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Tregtisë dhe Sipërmarrjes Arben Ahmetaj po zhvillon sot një vizitë zyrtare Hungari, ku ka pasur takime rëndësishme me investitorë potencialë.

Gjatë takimit Agjensinë Hungareze Investimeve, Ahmetaj u takua me përfaqësues bizneseve rëndësishme hungareze si, Grupi Energjetik MVM Ovit National Poëer Line Company Ltd, me cilët u diskutua për sektorin hidrokarbur dhe mundësitë e investimit ofron Shqipëria këtë sektor.

“Kompania Albpetrol është një nga asetet rëndësishme shtetërore, - tha ministri , cilën po mendojmë ta japim me joint venture ose privatizim. Është nje sektor i rëndësishëm dhe me hapësira medha sidomos me ardhjen e TAP Shqipëri, kuadër cilit  ka filluar edhe procesi i shpronësimeve”.

Ministri theksoi se Shqipëria është një vend tërheqes dhe me klimë biznesi shumë favorizuese për investitorët e huaj, duke bërë mundur edhe interesin për investim dhe zhvillimin e industrisë Shqipëri.

Nga ana e tyre, përfaqësuesit e MOL, theksuan se e shohin me interes bashkëpunimin me Shqipërinë dhe fakti qe janë prezent vende tjera rajonit si Mali i Zi, Serbia, Maqedonia, do ishte shume favorizuese investimi i tyre shtrihej edhe Shqipëri.

Ministri zhvilloi një takim edhe me përfaqësuesit e kompanisë farmaceutike Gedon Richterz, Sandot Kovats, cilëve Ministri Ahmetaj u tha se, “Shqipëria ofron shumë oportunitete duke qenë një treg rritje, vetëm vitin e fundit ky treg ka shënuar një rritje prej 10%. Dhe kjo sepse shqiptarët kanë filluar përdorin kualitetin edhe tek medikamentet dhe nënproduktet e tjera farmaceutike”.

Nga ana e saj kompania u tregua e gatshme rrisë bashkëpunimin me Shqipërinë duke futur produkte reja treg, cilësore me standarde europiane dhe çmime favorizuese.

tej Ahmetaj u prit nga Zv. Ministri i Jashtëm dhe i Tregtisë, z. Peter Szijjarto.Ministri e falenderoi emër qeverisë për ndihmën Hungaria dha marrjen e statusit vendit kandidat për Shqipërinë. Biseda u fokusua disa çështje rëndësishme si infrastruktura dhe energia, për te cilat Ministri u shpreh se kompanitë hungareze duhet vijnë investojnë, jo thjesht interesohen për rastet e tenderave. “Është e nevojshme investitorët e huaj fillojnë propozojnë projekte investimesh serioze dhe konkrete”-  tha Ministri.

Rasti i ndërtimit linjës elektrike OhërElbasan, hidrokarburet, mundësitë ofrohen vendin tonë lidhur me zonat ekonomike etj, ishin disa nga fushat me interes dypalësh për investime.

Gjatë pasdites, Ministri Ahmetaj zhvilloi takime edhe me përfaqësuesit e OTP Bank, një bankë serioze dhe e mirënjohur, e cila gjithashtu ka shprehur interes për tregun shqiptar.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00