Papa Francesku viziton Shqipërinë në datë 21 Shtator 2014.

Papa Françesku ka vlerësuar se shqiptarët janë shembull i tolerancës fetare, ndërsa falënderoi popullin shqiptar për organizimet e pritjes po bëhen Shqipëri, kuadër ardhjes tij Ditën Botërore Paqes. Papa Françesku duke folur nga selia qendrore Vatikan, theksoi se do vizitojë vendin tonë për shkak se siç u shpreh Ati i Shenjtë, ka vuajtur shumë nga regjimi ateist, referuar regjimit komunist, ndërsa nënvizoi se tashmë Shqipëria është një shembull i tolerancës ndërfetare. Ati i Shenjtë, teksa përshëndeti popullin shqiptar, falënderoi popullin tonë për organizimet e pritjes po bëhen Shqipëri, kuadër ardhjes tij Ditën Botërore Paqes.   “Të dielën e ardhshme, me ndihmën e zotit, do vizitoj Shqipërinë. Vendosa vizitoj këtë vend sepse ka vuajtur shumë për shkak një regjimi ateist tmerrshëm, ndërsa tani po realizon një bashkëjetesë paqësore midis komponentëve fetarë ndryshëm. Deri atëherë përshëndes me dashuri popullin shqiptar dhe e falenderoj për përgatitjet e kësaj vizite. U bëj thirrje gjithëve shoqërojnë lutje, për ndërmjetësimin e Zonjës Këshillit Mirë. Faleminderit”, theksoi Papa Françesku.   Deklaratat Papa Françesku, i bëri nga mesha sheshin San Pietro Vatikan ku përpos lutjeve bëri dhe një rifreskim idealit dhe mesazhit duhet përçojë Kisha katolike Botë. Sipas Papës feja katolike është universale dhe e përçmueshme vazhdimësi gjitha vendet dhe kohërat historike pasi zemër ka shpëtimin e njerëzimit. fund fjalës tij, Papa Françesku bëri një sërë përshëndetjesh dhe falënderimesh, ku nuk harroi përmenduri vendin tonë dhe vizitën e dielës. Shqipëria do mirëpresë Papa Françeskun, këtë dielë, Ditën Botërore Paqes, një vizitë cilësuar historike, ku edhe do mbajë një meshë madhe sheshin Nënë Tereza.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00