Ministri i Bujqësisë hungarez, Dr. Sandor Fazekas, vizitoi Tiranën me ftesë të Ministrit Ruli. 20-24 Shtator 2012

Me ftesë Ministrit Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrojtjes Konsumatorit, z. Genc Ruli, zhvilloi një vizitë Tiranë Ministri hungarez i Zhvillimit Rural Dr. Sándor Fazekas. Ministri hungarez i Zhvillimit Rural shoqërohej nga stafi i tij dhe nga biznesmenë hungarezë, cilët vizituan panairin “AGROBIZNES E TURIZËM 2012”. Dy ministrat diskutuan për rritjen e bashkëpunimit mes ministrive dy vendeve. Konkretisht është biseduar për bashkëpunim programet e ndryshme bujqësore, për përmirësimin e kuadrit ligjor, për rritjen e shkëmbimeve tregtare dhe bashkëpunim sektorë tjerë. Gjatë vizitës u me dije se qeveria dhe sektori privat hungarez është mëse i interesuar për gjetur mundësi reja për investuar dhe për gjetur partnerë sektorin privat.Dy ministrat kanë firmosur disa marëveshje, cilat kanë thelb rritjen e shkëmbimit informacionit mes dy vendeve, dhënien e bursave për studime Hungari, përmirësimin e sigurisë ushqimore, rritjen e shkëmbimeve tregëtare, kërkimeve shkencore, koordinim mes dy vendeve për informacion mbi çmimet, etj.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12