Dita Nderkombëtare e Gruas

Me rastin e Dites Nderkombëtare të Gruas znj. Spasse, Bashkëshorte e Ambasadorit dhe Presidente e Fondacionit të Grave të Diplomatëve në Budapest mori pjesë në Konferencën për Gratë të organizuar në Miskolc nën patronazhin e Znj. Edina Tóth, anëtare e Parlamentit Evropian si edhe nga Znj. Katalin Csöbör, anëtare e Parlamentit Hungarez. Në këtë Konferencë pikat kryeasore të diskutimit ishin mbi rolin e grave për ndërgjegjësimin e një mjedisi të shëndetshëm si edhe roli i grave në edukim, ekonomi, kulture, në fushen e kerkimeve dhe risi. Keto tema u diskutuan me shume interes nga Dr. Habil Anita Boros, Sekretare e Shtetit per Ekonomi dhe Infrastrukture, znj. Beatrix Csilla Mészárosné Kelemen, Presidente e Life Tv, znj. H.E. Elisabeth Ellison Kramer, Ambasadore e Austrisë në Hungari dhe të tjerë. Në këtë konferencë me interes ishte pjesëmarrja e shumë të rinjëve të cilët dhanë mendimet e tyre mbi keto tema.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12