Articles

Panairi Diplomatik

Albanian

Edhe Shqipëria mer pjesë në Panairin Diplomatik 2019.
24 nëntor 2019 nga ora 9am -3pm.
Ju ftojme të vizitoni panairin edhe stendën tonë.
Të gjitha të ardhurat shkojnë për bamirësi. Vizitoni botën në një ditë.

Maratona e Budapestit

Albanian

Të nderuar nga pjesëmarrja e atletëve të apasionuar shqiptarë në Maratonën e Budapestit: fantastik rezultati me dy vende të katërta ndër 33.000 garues, në 10.000 metra për grupmoshën e të rinjve nga Anxhelo Danglli dhe tek seniorët nga Leonard Peço. Sot garues në Maratonën klasike prej 42.195 metra janë Dashamir Cali dhe Stefanaq Godella, të cilëve u urojmë suksese!

Promovim i Kulturës

Albanian

Ambasada e Republikës së Shqipërisë dhe Instituti Francez në Hungari kanë kënaqësinë t’ju ftojnë në koncertin e z. Xhimi Lazri më 11 tetor 2019, ora 18:45.

Kompozitor i një numri veprash instrumentale, simfonike, vokale, muzike për filma dhe për pjesë teatrale, ai ka edhe një repertor të zgjedhur këngësh shqiptare dhe franceze.

Adresa: Budapest, Fő u. 17, 1011 RSVP: embassy.budapest@mfa.gov.al

Takim me Studentë

Albanian

Ambasadorët e Shqipërisë dhe të Kosovës u takuan sot me një grup studentësh shqiptarë që studjojnë në Hungari. Synimi i këtij takimi, të iniciuar nga vetë studentët, ishte shkëmbimi i mendimeve për realizimin e një organizimi formal të tyre. Ambasadori Spasse, gjatë ndërhyrjes së tij, i falenderoi studentët për iniciativën dhe vuri në dukje rëndësinë sociale, kulturore, atdhetare dhe promovuese që bart një organizim i tillë. Ai i inkurajoi të hedhin hapat konkrete për formimin e shoqatës/unionit sipas një kalendari të përcaktuar qartë.

Hungary Helps

Albanian

Ambasadori Spasse u ftua sot të marrë pjesë në ceremoninë e nisjes së ndihmave hungareze për të prekurit nga tërmeti në Shqipëri. Përgatitja dhe dërgimi i ndihmave u bënë të mundura falë bujarisë dhe reagimit të shpejtë të agjencisë shtetërore Hungary Helps dhe Drejtorisë së Përgjithshme Kombëtare për Administrimin e Katastrofave. Ambasadori falenderoi Sekretarin e Shtetit pranë Zyrës së Kryeministrit, z. Tristan Azbej, dhe Nëndrejtorin e Përgjithshëm të Drejtorisë së Përgjithshme Kombëtare për Administrimin e Katastrofave, z.

Diplomacia Ekonomike

Albanian

Ambasadori Spasse mori pjese ne ceremonine e inaugurimit te minifushes se 400 sportive, te ndertuar nga Fondacioni OVISPORT ne Distriktin 4 te Budapestit, si dhe u takua me Presidenten e Fondacionit, Dr. Andrea Molnar. Fondacioni OVISPORT ka ndertuar tashme 4 minifusha ne Shqiperi dhe se shpejti do te ndertoje edhe dy te tjera.

Diplomacia Ekonomike

Albanian

Ishte kënaqësi takimi përsëri me z. Bence Vinko të EPAM, me të cilin diskutuam mbi klimën e biznesit në Shqipëri, Edicionin II të Innovation Nest for Western Balkans që do të zhvillohet më 24-25 tetor në Tiranë, si dhe për mundësitë e bashkëpunimit në sektorin e IT.

Promovimi i Turizmit

Albanian

Ambasadori Spasse pati një takim me interes në Ambasadë me znj. Eva Treer dhe znj. Andrea Gyulavari të kompanisë Travelo. U diskutua mbi Turizmin dhe promovimin e Shqipërisë si një destinacion turistik. Ekzistojnë mundësi të mira për bashkëpunim në sektorin e turizmit midis dy vendeve.

Diplomacia Ekonomike

Albanian

Patëm kënaqësinë të presim në Ambasadë pjesëmarrësit shqiptarë në konferencën ITU Telecom World 2019, e cila po zhvillohet në Budapest (9-12 shtator) - znj. Dorina Çinari, zv. ministre e Infrastrukturës dhe Energjisë dhe përfaqësues të AKEP dhe Huaweit në Shqipëri. Biseduam mbi përvojën hungareze në tërheqjen e investimeve të huaja, si dhe mbi mundësitë e bashkëpunimit dypalësh.

Samiti ITU Telecom World 2019

Albanian

Sot në Budapest nisi Samiti ITU Telecom World 2019, i cili do të vazhdojë deri më 12 shtator. Ky aktivitet këtë vit organizohet nga qeveria e Hungarisë dhe do të përqendrohet mbi çështjet e inovacionit dhe të politikave e strategjive për zhvillim dixhital më të zgjuar. Gjatë punimeve të samitit, politikanë, politikëbërës, ekspertë dhe investitorë do të takohen dhe ndajnë me njëri-tjetrin njohuritë më të fundit në fushën e dixhitalizimit. Të pranishmit i përshëndeti në distancë Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, António Guterres, si dhe Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orbán.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12