Articles

NJOFTIM!!!

Albanian

NJOFTIM!!! Qeveria e Hungarisë ka urdhëruar gjendjen e shtetrrethimit, duke filluar nga nesër dt. 28 mars deri më datë 11 prill 2020. Dyqanet ushqimore dhe farmacitë do të mbeten të hapura si zakonisht. Në oraret 09:00-12:00 ato do të aksesohen vetëm nga personat mbi 65 vjeç, kurse çdo person tjetër do të ndalohet t'i vizitojë gjatë këtij orari.

Gjendje Emergjence për shkak të COVID 19

Albanian

NJOFTIM! Pas shpalljes së virusit Korona Covid-19 si pandemi nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, shumica e shteteve kanë marrë masa drastike për parandalimin e përhapjes së këtij virusi me rrezikshmëri të lartë për shëndetin e të gjithëve. Deri më sot, numri i të prekurve në Hungari ka shkuar në 32, njëri prej të cilëve me pasoja fatale. Sipas informacioneve zyrtare, nuk kemi ende asnjë rast të konfirmuar me Covid-19 të ndonjë shtetasi shqiptar në Hungari.

Gjendje Emergjence për shkak të COVID 19

Albanian

Të nderuar miq, Ndodhemi para nje situate shendetesore qe ka marre permasat e pandemise boterore dhe po perkeqesohet dite pas dite. Evitimi i zhvendosjeve, deri ne mosdaljen nga vendbanimi, eshte nje nga menyrat me efikase per pengimin e perhapjes se metejshme dhe mbrojtjen si te individitit, por edhe te kolektiviteteve. Shtetasit shqiptarë qe gjenden në Hungari dhe duhet domosdoshmerisht te kthehen ne Shqiperi duhet te marrin vete masat per te gjetur sa me pare biletat e kthimit, perpara se shtetet ne territorin e te cilit gjenden te mbyllin kufinjte.

Gjendje Emergjence për shkak të COVID 19

Albanian

Te nderuar miq, Me poshte eshte lista e kompanive qe ende vijojne te fluturojne drejt Tiranes. Lutemi, kini parasysh qe kjo liste do te ndryshoje ne vijimesi, ne varesi te vendimeve qe do te marrin kompanite e fluturimeve. KOMPANIA AJRORE DESTINACIONI NR.

Dita Nderkombëtare e Gruas

Albanian

Me rastin e Dites Nderkombëtare të Gruas znj. Spasse, Bashkëshorte e Ambasadorit dhe Presidente e Fondacionit të Grave të Diplomatëve në Budapest mori pjesë në Konferencën për Gratë të organizuar në Miskolc nën patronazhin e Znj. Edina Tóth, anëtare e Parlamentit Evropian si edhe nga Znj. Katalin Csöbör, anëtare e Parlamentit Hungarez. Në këtë Konferencë pikat kryeasore të diskutimit ishin mbi rolin e grave për ndërgjegjësimin e një mjedisi të shëndetshëm si edhe roli i grave në edukim, ekonomi, kulture, në fushen e kerkimeve dhe risi. Keto tema u diskutuan me shume interes nga Dr.

Promovimi i Turizmit

Albanian

Sot patëm një takim të këndshëm me blogeren Kisgyorgy Eva që shkruan në #travellina.hu, dhe Znj Julianna Kovacs, përfaqësuese e Agjencisë Kombëtare Shqiptare të Turizmit në Hungari. Biseduam rreth Shqipërisë si një destinacion tërheqës për turistët hungarezë dhe për interesin e tyre në rritje për ta vizituar. Zonja Kisgyorgy do të udhëtojë drejt Shqipërisë në maj dhe do të kalojë aty dy javë. I urojmë një udhëtim të bukur dhe të këndshëm.
04.03.2020

Diplomacia Ekonomike

Albanian

Ishte kënaqësi takimi në ambientet tona me Z. Péter Krupánszky, bashkëthemelues dhe CCO i SOLIN Energy Zrt. Ne u përqëndruam në sektorin e energjisë në Shqipëri, trendet e zhvillimit të tij, mundësitë për investime në energji të rinovueshme, veçanërisht në termocentralet diellore. Ne mezi presim të vazhdojmë këtë bashkëpunim.

Bashkëpunim me Artistë

Albanian

Një ditë pas koncertit të bamirësisë për të prekuri nga tërmeti i 26 nëntorit, patëm kënaqësinë të presim në Ambasadë soprano Alisa Katroshi dhe Olivia Latina. Bashkë me to ndamë emocionet e aktivitetit dhe biseduam për planet e tyre në të ardhmen, ku përfshihet një koncert që do të bëjnë në Budapest më 14 shkurt të këtij viti.

Koncert solidariteti

Albanian

Më 19 janar 2020, Ambasada e Shqipërisë në Budapest organizoi një kocert bamirësie në Kishën Plagët e Shën Françeskut, me interpretimet e sopranove Alisa Katroshi (nga Shqipëria) dhe Olivia Latina (nga Italia), të shoqëruara nga organistja Klara Jean (nga Hungaria). Të pranishëm në koncert ishin pjestarë të komunitetit shqiptarë me banim në Hungari, përfaqësues të trupit diplomatik dhe miq hungarezë. Me një cilësi të lartë interpretimi artistet sollën për të pranishmit një repertor fetar me pjesë të Bach, Pergolesi, Caccini, Rossini, Dvorak, Bizet, Gounod dhe Verdi.

Kulturë

Albanian

Bashkë me artdashës hungarezë dhe me kolegë të trupit diplomatik e të Diplomatic Spouses of Budapest patëm kënaqësinë të ndjekim në Akademinë e Vjetër të Muzikës një koncert me interpretime klasike nga Liszt, Puccini, Verdi, Mozart, Wagner, Massenet dhe Grever. Pjesët u interpretuan nga sopranot Alisa Katroshi dhe Yvette Mondok, si dhe nga baritoni Manuel Camino, nën shoqërimin e pianistit Szabolcs Sandor. Me interpretimet e saj të shkëlqyera e të ndjera sopranoja shqiptare, Alisa Katroshi, fitoi duartrokitje të forta nga të panishmit që e bënë të kthehej disa herë në skenë.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00