Articles

NJOFTIM MBI VLEFSHMERINE E PASAPORTAVE SHQIPTARE!!!

Albanian

AKT NORMATIV PËR NJË SHTESË NË LIGJIN NR.8668, DATË 23.10.2000, “PËR PAJISJEN E SHTETASVE SHQIPTARË ME PASAPORTË PËR JASHTË SHTETIT”, TË NDRYSHUAR Në mbështetje të nenit 101 të Kushtetutës, me propozimin e Kryeministrit dhe ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe të ministrit të Brendshëm, Këshilli i Ministrave V E N D O S I: Neni 2 Në ligjin nr.8668, datë 23.10.2000, “Për pajisjen e shtetasve shqiptarë me pasaportë për jashtë shtetit”, të ndryshuar, pas nenit 14/2 shtohet neni 14/3, me këtë përmbajtje: Neni 14/3 Dispozitë kalimtare Afati i vlefshmërisë së pasaportave të shtetasve shqi

Njoftim datë 30 maj 2020

Albanian

NJOFTIM!!!

30 maj 2020.

Në kuadër të lehtësimit të masave të ndermarra per te frenuar perhapjen e Covid-19, tashmë lejohet lëvizja me mjete transporti për udhëtarët, shqiptare dhe te huaj, në hyrje dhe në dalje në pikat e kalimit kufitar tokësor të Republikës së Shqipërisë. Gjithashtu, personat që do të hyjnë në territorin e Republikës së Shqipërisë nëpërmjet pikat kufitare tokësore nuk do të kenë detyrimin e vetëkarantinimit 14 ditor, me përjashtim të rasteve të veçanta që do të përcaktohen me urdhër të autoriteteve shëndetësore.

 

Informacion 22.05.2020

Albanian

Përgjigje per pyetjet qe behen me shpesh nga shtetasit shqiptare dhe te huaj në lidhje me rregullat e hyrjes në Hungari.

- A është i detyruar një qytetar hungarez ose jo-hungarez të qëndrojë në karantinë 14-ditore në shtëpi pasi të hyjë në Hungari, kur qëllimi i hyrjes së tij / saj është për arsye biznesi, provime akademike, trajtim mjekësor, etj. dhe e nuk mund të qëndrojë i/e izoluar?

NJOFTIM date 15 Maj 2020

Albanian

NJOFTIM!!!

Për qytetarët shqiptarë që duan të futen në Hungari, kërkesat formale dhe përmbajtja e detyrueshme e aplikimit janë si më poshtë:

1. Kërkesa për t'u futur në Hungari duhet t'i paraqitet Zëvendësdrejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit, vetëm në gjuhën hungareze.

2. Kërkesa mund të paraqitet nga një përfaqësues ligjor ose nga një person i tretë i autorizuar. Një person i autorizuar mund të paraqesë disa aplikime vetëm nëse qëllimi i hyrjes dhe data e hyrjes është e njëjtë për të gjithë aplikantët.

Vizitë e Ministrit Szijjártó në Tiranë

Albanian

Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, priti në një takim në Tiranë, Ministrin hungarez të Punëve të Jashtme dhe Tregtisë, Péter Szijjártó. Ky takim, i zhvilluar në rrethana të jashtëzakonshme, nën masa të rrepta sigurie, për shkak të situatës së krijuar nga Covid-19, u fokusua në disa çështje tepër të rëndësishme.

Njoftim për riatdhesimin e shtetasve shqiptarë

Albanian

Të gjithë bashkëatdhetarët që kërkojnë të riatdhesohen, ju njoftojmë se duke filluar nga dita e enjte datë 16 Prill 2020, të gjithë të interesuarit mund të prenotojnë udhëtimin e tyre të kthimit në atdhe duke ndjekur hapat e mëposhtëm:

1. Në webfaqen e Air Albania do të gjeni seksionin Udhëzim për Riatdhesimet në të cilin do të gjeni linkun për rezervimin e hotelit ku do të kalohet karantinimi sipas protokollit të sigurisë të hartuar nga Qeveria Shqiptare.

Njoftim date 7 prill 2020

Albanian

NJOFTIM!!!

7 prill 2020

Sipas Vendimit të Qeverisë së Hungarisë nr. 85/2020 (IV. 05.), të gjitha lejet e qëndrimit të lëshuara nga autoritetet e Hungarisë, të përkohshme apo të përhershme, do të jenë të vlefshme automatikisht deri 45 ditë pas përfundimit të gjendjes së emergjencës të shkaktuar nga përhapja e COVID-19.

Data e përfundimit të gjendjes së emergjencës do të shpallet nga qeveria në momentin që krijohen kushtet e përshtatshme.

Njoftim per qendrim me shume se 90 dite

Albanian

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Tregtisë së Hungarisë njofton se te gjithe ata shtetas te vendeve te treta qe kane një vize afatshkurter që skadon se shpejti, të cilët nuk mund te largohen ne kohe nga zona Schengen per arsye te situates se krijuar, mund te dergojne kerkesat e tyre per zgjatje afati prane Drejtorisë se Përgjithshme Kombëtare për të Huajt dhe Polocimin (OIF) dhe pranë Zyrës së Emigracionit (RIG) nepermjet shërbimit për klientin. Vetem pas marrjes se orarit online mund te zgjidhin ceshtjet e tyre duke zgjedhur opsionin:

Njoftim date 2 Prill 2020

Albanian

‼️ Njoftim drejtuar gjithë qytetarëve shqiptarë që për shkak të COVID-19, kanë ngelur të bllokuar jashtë RSH-së.

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, bën me dije të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët nuk arritën të ishin pjesë e planit të riatdhesimit, se dje plani është mbyllur me fluturimin e bërë nga Roma.

Gjithashtu, ju bëjmë me dije se janë riatdhesuar të gjitha rastet emergjente, të cilat janë vlerësuar me rigorozitet nga Përfaqësitë e RSH-së në botë.

NJOFTIM!!!

Albanian

27 mars 2020.
Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme informon të gjithë shtetasit shqiptarë, se janë duke u marrë masa për kthimin në Shqipëri të qytetarëve shqiptarë që kanë ngelur të bllokuar në vende të ndryshme të botës, si pasojë e mbylljes së kufijve nga COVID-19.
Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, në bashkëpunim me Njësinë e Krizës të ngritur në MEPJ dhe Përfaqësitë Shqiptare në botë, është duke punuar për të mundësuar rikthimin e këtyre qytetarëve sipas kategorive si më poshtë:

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00