Articles

Colours of Albania

Albanian

Colours of Albania

Albanian

ColoursofAlbania - Diplomacia digjitale në veprim.
#Çfarë është #ColoursofAlbania?
Fushatë mbarëkombëtare dhe konkurs fotografik në mediat sociale për promovimin e Shqipërisë
(Instagram, Facebook, Twitter, Web)
Prezanto me imagjinatë Shqipërinë!
Kjo iniciativë synon prezantimin e imazhit të vendit, duke përcjellë anë e mbanë botës ngjyrat e vërteta të shoqërisë, qytetet dhe fshatrat mahnitëse, bregdetet dhe pejsazhet e paprekura, si dhe pazaret e kështjellat historike të Shqipërisë.
Konkursi #ColoursofAlbania 

“9 maji dhe Europa qe duam”.

Albanian

Op-Ed i Ministrit Bushati, botuar në Gazetën Panorama me titull: ”9 Maji dhe Europa që duam”

 

 

66 vjet më parë deklarata e ministrit të jashtëm të Francës Robert Schuman shërbeu si pikënisje për ndërtimin e themeleve të projektit që sot njihet si Bashkimi Europian.

 

Në themel të këtij projekti, i pamundur për skeptikët dhe i vështirë edhe për më optimistët, qëndronin jo vetëm bashkëpunimi ekonomik por edhe objektiva të patjetërsueshme si paqja dhe siguria.

 

Dëgjesë Publike për Diasporën

Albanian

 

Nën kujdesin e veçantë të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Sektori i Diasporës në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) po zbaton projektin “Shfrytëzimi i ndikimit pozitiv të migracionit shqiptar për zhvillimin e Shqipërisë”, financuar nga Fondi i Zhvillimit i IOM.

 

 

Projekti ka si objektiv të përgjithshëm mbështetjen e përpjekjeve të qeverisë shqiptare në procesin e angazhimit të komuniteteve shqiptare jashtë vendit për të kontribuar në zhvillimin ekonomik, shoqëror dhe politik të vendit.

 

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Budapest së bashku me Pecs Writers Program, ftuan shkrimtarin Arian Leka ne Resident Artist

Albanian

Ambasada e Republikes se Shqiperise ne Budapest ne bashkepunim me Pecs Writers Program, ftuan shkrimtarin Arian Leka per

Ceremonia e paraqitjes se letrave kredenciale Presidentit te Republikes se Hungarise z. Janosh Ader nga Ambasadori Arian Spasse

Albanian

Sot, më datë 30 mars 2016, z. Arian Spasse, i paraqiti Letrat Kredenciale Presidentit të Hungarisë, SH.T.Z. János Áder.Mbas paraqitjes se letrave kredenciale, z. Áder dhe z. Spasse u takuan dhe biseduan për çëshje të ndryshme, ku vunë në dukje nivelin e lartë të marrëdhënieve midis dy vendeve në të gjitha fushat e bashkëpunimit.Presidenti Áder shprehu kënaqësinë e tij për vizitën e që do të kryej në Shqipëri në fillim të muajit prill.

Mesazhi i Ambasadorit

Albanian

I dashur lexues,

Ndonëse nuk janë vende fqinje, Shqipëria dhe Hungaria kanë qenë vende mike që në kohët e hershme. Marrëdhëniet diplomatike mes dy vendeve janë vendosur që në vitin 1922, por sot po përballemi bashkarisht me sfida të rendësishme dhe mundësi për zhvillim të mëtejshëm.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00