Articles

Njoftim per qendrim me shume se 90 dite

Albanian

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Tregtisë së Hungarisë njofton se te gjithe ata shtetas te vendeve te treta qe kane një vize afatshkurter që skadon se shpejti, të cilët nuk mund te largohen ne kohe nga zona Schengen per arsye te situates se krijuar, mund te dergojne kerkesat e tyre per zgjatje afati prane Drejtorisë se Përgjithshme Kombëtare për të Huajt dhe Polocimin (OIF) dhe pranë Zyrës së Emigracionit (RIG) nepermjet shërbimit për klientin. Vetem pas marrjes se orarit online mund te zgjidhin ceshtjet e tyre duke zgjedhur opsionin:

Njoftim date 2 Prill 2020

Albanian

‼️ Njoftim drejtuar gjithë qytetarëve shqiptarë që për shkak të COVID-19, kanë ngelur të bllokuar jashtë RSH-së.

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, bën me dije të gjithë qytetarët shqiptarë të cilët nuk arritën të ishin pjesë e planit të riatdhesimit, se dje plani është mbyllur me fluturimin e bërë nga Roma.

Gjithashtu, ju bëjmë me dije se janë riatdhesuar të gjitha rastet emergjente, të cilat janë vlerësuar me rigorozitet nga Përfaqësitë e RSH-së në botë.

NJOFTIM!!!

Albanian

27 mars 2020.
Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme informon të gjithë shtetasit shqiptarë, se janë duke u marrë masa për kthimin në Shqipëri të qytetarëve shqiptarë që kanë ngelur të bllokuar në vende të ndryshme të botës, si pasojë e mbylljes së kufijve nga COVID-19.
Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme, në bashkëpunim me Njësinë e Krizës të ngritur në MEPJ dhe Përfaqësitë Shqiptare në botë, është duke punuar për të mundësuar rikthimin e këtyre qytetarëve sipas kategorive si më poshtë:

NJOFTIM!!!

Albanian

NJOFTIM!!! Qeveria e Hungarisë ka urdhëruar gjendjen e shtetrrethimit, duke filluar nga nesër dt. 28 mars deri më datë 11 prill 2020. Dyqanet ushqimore dhe farmacitë do të mbeten të hapura si zakonisht. Në oraret 09:00-12:00 ato do të aksesohen vetëm nga personat mbi 65 vjeç, kurse çdo person tjetër do të ndalohet t'i vizitojë gjatë këtij orari.

NJOFTIM!!!

Albanian

NJOFTIM!!!

Gjendje Emergjence për shkak të COVID 19

Albanian

NJOFTIM! Pas shpalljes së virusit Korona Covid-19 si pandemi nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, shumica e shteteve kanë marrë masa drastike për parandalimin e përhapjes së këtij virusi me rrezikshmëri të lartë për shëndetin e të gjithëve. Deri më sot, numri i të prekurve në Hungari ka shkuar në 32, njëri prej të cilëve me pasoja fatale. Sipas informacioneve zyrtare, nuk kemi ende asnjë rast të konfirmuar me Covid-19 të ndonjë shtetasi shqiptar në Hungari.

Gjendje Emergjence për shkak të COVID 19

Albanian

Të nderuar miq,

Gjendje Emergjence për shkak të COVID 19

Albanian

Te nderuar miq, Me poshte eshte lista e kompanive qe ende vijojne te fluturojne drejt Tiranes. Lutemi, kini parasysh qe kjo liste do te ndryshoje ne vijimesi, ne varesi te vendimeve qe do te marrin kompanite e fluturimeve. KOMPANIA AJRORE DESTINACIONI NR.

Dita Nderkombëtare e Gruas

Albanian

Me rastin e Dites Nderkombëtare të Gruas znj. Spasse, Bashkëshorte e Ambasadorit dhe Presidente e Fondacionit të Grave të Diplomatëve në Budapest mori pjesë në Konferencën për Gratë të organizuar në Miskolc nën patronazhin e Znj. Edina Tóth, anëtare e Parlamentit Evropian si edhe nga Znj. Katalin Csöbör, anëtare e Parlamentit Hungarez. Në këtë Konferencë pikat kryeasore të diskutimit ishin mbi rolin e grave për ndërgjegjësimin e një mjedisi të shëndetshëm si edhe roli i grave në edukim, ekonomi, kulture, në fushen e kerkimeve dhe risi. Keto tema u diskutuan me shume interes nga Dr.

Promovimi i Turizmit

Albanian

Sot patëm një takim të këndshëm me blogeren Kisgyorgy Eva që shkruan në #travellina.hu, dhe Znj Julianna Kovacs, përfaqësuese e Agjencisë Kombëtare Shqiptare të Turizmit në Hungari. Biseduam rreth Shqipërisë si një destinacion tërheqës për turistët hungarezë dhe për interesin e tyre në rritje për ta vizituar. Zonja Kisgyorgy do të udhëtojë drejt Shqipërisë në maj dhe do të kalojë aty dy javë. I urojmë një udhëtim të bukur dhe të këndshëm.
04.03.2020

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12