Articles

Diplomacia Ekonomike

Albanian

Sot zhvilluam një takim shumë të mirë me z. Tibor Veres, Drejtues i Wallis, dhe z. Andrew Prest, Drejtor Administrativ. Biseda u përqendrua mbi Shqipërinë dhe mbi atë që vendi i ofron investitorëve të huaj në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Vërejmë me kënaqësi se interesi i qarqeve hungareze të biznesit për Shqipërinë po vjen duke u rritur.
#DiplomaciaEkonomike

Diplomacia Ekonomike

Albanian

Nexon Kft. është një kompani hungareze e specializuar në krijimin dhe përdorimin e sistemeve të menaxhimit të burimeve njerëzore, duke u ofruar partnerëve shërbime dhe zgjidhje të cilësisë së lartë. Kompania bashkëpunon me institucione dhe agjenci të ndryshme shtetërore e të pushtetit lokal, si dhe me kompani private të sektorëve të ndryshëm. Ambasadori Spasse u takua sot me Drejtorin e Biznesit dhe Zhvillimit të Parneriteteve, z. Palicz Máté, dhe Drejtorin e Shitjeve, z.

Dita Ndërkombëtare e Gruas

Albanian

Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas përfaqësuesit e DSB, Znj. Elda Spasse Kordinatore e Bamiresise se DSB-se, perfaqesuese e Shqipërisë, Znj. Rasa DAGILIENÉ perfaqesuese e Lituanisë, Znj. Roula Anastasiou Papadopoulos perfaqesuese e Qipros, vizituan Kopshtin e fëmijëve të Universitetit Semmelweis, një nga katër organizatat bamirëse që DSB po mbështet. Fokusi i takimit ishte se si të nxisë më tej zhvillimin e komunikimit të atyre fëmijëve, të cilët kanë nevojë, për shkak të pengesës së tyre të shkaktuar nga paraliza cerebrale. Ata u takuan me Kryetaren e kopshtit znj.

Festat e 7 dhe 8 Marsit

Albanian

Me rastin e festave të 7 dhe 8 Marsit, znj. Elda Spasse organizoi në Ambasadë një pritje për zonjat e komunitetit shqiptar në Budapest. Ceremonia pa protokoll, muzika e traditës, zonjat e talentuara të komunitetit dhe gjallëria e studenteve krijuan një atmosferë të ngrohtë e të gëzuar, të denjë për dashurinë, sakrificat dhe kontributin që i japin shoqërisë nënat, motrat dhe mësuesit tanë. Respekt për nënat dhe motrat tona që i transmetojnë brezave kodin shqiptar dhe stop dhunës ndaj grave ishin dy mesazhet kryesore që u përcollën në fillim të aktivitetit.

Integrimi përmes Biznesit

Albanian

Ambasadori Spasse mori pjesë Sot në Konferencëm e tretë KAS-IFAT për Ballkanin Perëndimor me titull "Integrimi përmes biznesit" zhvilluar në Budapest më 28 shkurt 2019. Konferenca njëditore përbëhej nga dy panele të mbyllura që u përqendruan në zhvillimin aktual socio-ekonomik të Ballkanit Perëndimor dhe në një seri pyetjesh se si Bashkimi Evropian, Gjermania dhe Hungaria mund të kontribuojnë më me efikasitet në zhvillimin ekonomik të vendeve të rajonit. Në konferencë morrën pjesë vendimmarrës, ekspertë dhe përfaqësues të komunitetit të biznesit.

Miqësi Hungari - Shqipëri

Albanian

Ambasadori Spasse u takua me z. István Jakab, zv. Kryetar i Parlamentit të Hungarisë dhe, njëkohësisht, zv. Kryetar i Grupit Parlamentar të Miqësisë Hungari-Shqipëri. Gjatë takimit u njoh dhe ndau me të këndvështrimin mbi marrëdhëniet dypalëshe dhe mbi procesin e integrimit evropian të Shqipërisë. U konstatua me kënaqësi se pikëpamjet e të dyja palëve përputhen për çështjet e sipërpërmendura dhe kjo na shtyn të besojmë se marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe Hungarisë do të njohin zhvillime të reja.

Cakaj – Szijjártó: Hungaria rikonfirmon mbështetjen e saj për çeljen e negociatave.

Albanian

Në margjinat e Konferencës së Varshavës për situatën në Lindjen e Mesme, Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme Gent Cakaj zhvilloi një takim dypalësh me Ministrin e Jashtëm të Hungarisë Péter Szijjártó. Të dy bashkëbiseduesit shkëmbyen pikëpamjet rreth ecurisë së procesit të integrimit evropian të Shqipërisë. Ministri në Detyrë Cakaj u ndal veçanërisht tek arritjet që ka shënuar Shqipëria sidomos sa i takon hapave të ndërmarra në përmbushjen e pesë prioriteteve dhe kushteve për hapjen e negociatave.

Integrimi i Shqipërisë në BE

Albanian

Patëm kënaqësinë të presim në Ambasadë z. Gellért Horváth, ekspert i Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Tregtisë të Hungarisë, i cili do të vendoset pranë Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme për të asistuar në procesin e integrimit evropian. Biseda me të u përqendrua në ecurinë e reformave shtet-konsoliduese, në arritjet, si dhe në pritshmëritë e palës sonë për sa i përket fillimit të negociatave.

Promovimi i Turizmit

Albanian

Ambasadori Spasse vizitoi panairin e turizmit Travel Expo te hapur nga data 21 deri më 24 shkurt në Budapest, dhe pati rastin të takohet me përfaqësues të Adriatik Tours, të In Tours Albania si dhe të agjencisë hungareze TS Tours. Konstatohet me kënaqësi se numri i qytetarëve hungarezë që vizituan Shqipërinë gjatë 2018 është rritur në mënyrë të konsiderueshme duke arritur në 30000 vetë.

Promovimi i Shqipërisë

Albanian

Skål është një organizatë profesionale e operatorëve të turizmit në mbarë botën, që promovon turizmin dhe miqësinë globale. Është i vetmi grup ndërkombëtar që bashkon të gjitha degët e industrisë së udhëtimeve dhe turizmit. Anëtarët e klubit, menaxherët dhe drejtuesit e industrisë së turizmit, takohen në nivel lokal, kombëtar, rajonal dhe ndërkombëtar për të bërë biznes mes miqsh. Në një nga këto takime, më 21 shkurt, me ftesë të Presidentit të Skål International Hungary, z.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12