Ambasadorja Hoxha takon Nënkryetaren e Parlamentit znj. Marta Matrai për Ditën Botërore të Bamirësisë. 11 Shtator 2013

Me iniciativën e znj. Marta Matrai, Nënkryetare e  Parlamentit Hungarez, u zhvillua një takim me ambasadorët e Republikës Shqipërisë znj. Mira Hoxha, Nunsin Apostolik Vatikanit z. Alberto de Castello, Republikës Maqedonisë z. Darko Angellov,  Ministër Fuqiplotë i Republikës Kosovës z. Delfin Pllana, Drejtori i Përgjithshëm i Ballkanit Perëndimor z. Atila Pinter, përfaqësuese misionareve Nënë Terezës, organizatave drejtave njeriut, etj.
 
Znj. Marta Matrai vlerësoi nismën hungareze për 5 Shtatorin, si Ditën Botërore Bamirësisë. Duke folur për figurën e Nënë Terezës, ajo e konsideroi atë si një model veçantë për t’u ndjekur nga gjithë ne. vijim takimit znj. Matrai u shpreh se Dita Botërore e Bamirësisë nuk duhet kujtohet vetëm një ditë vitit, por shtrihet gjatë gjithë vitit, duke organizuar aktivitete ndryshme.
 
Ambasadorja e Republikës Shqipërisë znj. Mira Hoxha ftoi pranishmit t’i bashkohen nismës Ambasadës Republikës Shqipërisë për kontribuar financiarisht Ditën Botërore Bamirësisë.  Nëpërmjet kësaj nisme synohet rritjen e ndjeshmërisë ndaj problemeve sociale apo shtresave nevojë
 
pranishmit shprehën mendimet e tyre për organizimin e aktiviteteve përbashkëta dhe ranë dakort me nismën e Ambasadës Republikës Shqipërisë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00