Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Budapest në bashkëpunim me Kardinalin e Kishës Katolike në Hungari dhe Kryetarin e Bashkisë së Budapestit organizuan Meshën për Nënë Terezën në Ditë Botërore të Bamirësisë. 5 Shtator 2013

Me iniciativën e Ambasadës Republikës Shqipërisë Budapest, mbështetur nga Trupi Diplomatik akredituar Budapest, bashkëpunim me Kardinalin e Kishës Katolike Hungarisë Peter Erdo dhe KryetarinBashkisë  Budapestit Istvan Tarlos, u zhvillua një meshë për Nënë Terezën Bazilikën e Budapestit   datën 5 shtator 2013, Ditën Botërore Bamirësisë.

Mesha u drejtua nga Nunci Apostolik Alberto di Castello, Dekan i Trupit Diplomatik. këtë meshë merrnin pjesë ambasadorë dhe përfaqësues Trupit Diplomatik akredituar Budapest, përfaqësues nga Ministria e Punëve Jashtme, besimtarë, diaspora shqiptare, etjGjatë meshës Ambasadorja e Republikës Shqipërisë znj. Mira HOXHA lexoi shqip disa thënie Nënë TerezësMbas përfundimit meshës, ambientet e Bazilikës  u çel ekspozita “Jeta dhe vepra e Nënë Terezës”, përgatitur nga Ambasada e Republikës ShqipërisëAmbasadorja e Republikës Shqipërisë znj. Mira HOXHA, pasi vlerësoi figurën e Nënë Terezës, kësaj humaniste shqiptare me përmasa botërore, prezantoi nismën e iniciuar nga Ambasada e Republikës Shqipërisë, mbështetur nga Trupi Diplomatikpër kontribuar financiarisht Ditën Botërore BamirësisëNëpërmjet kësaj nisme synojmë rritjen e ndjeshmërisë ndaj problemeve sociale apo shtresave nevojë. Ajo ftoi pranishmit t’i bashkohen kësaj nisme.

çelje ekspozitës foli gjithashtu dhe Kryetari i Bashkisë Budapestit z. Istvan Tarlosh, i cili pasi falenderoi Ambasadën e Republikës Shqipërisë, Nunciaturën Apostolike  dhe Trupin Diplomatik për përgatitjen e këtij aktiviteti, foli për figurën e Nënë Tërëzës. Duke vënë dukje faktin se ishte nisma e Hungarisë për shpalljen e 5 shtatorit si Ditën Botërore Bamirësisë, ai vlerësoi  shpirtin e bamirësisë Nënë Terezëskoncept i cili është kulturën hungarezë.

tej z. Tarlosh u ndal marrëdhëniet shumë mira ndërmjet Hungarisë dhe Shqipërisë, konkretizuar këto edhe bashkëpunimin ndërmjet dy bashkive kryeqyteteve. Ndër tjera ai përmendi emërtimin e sheshit Nënë Tereza dhe vendosjen afërmi edhe bustit saj një shesh Budapestit

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00