Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Budapest sëbashku me Ambasadën e Kosovës organizuan Natët Poetike në kuadër të Javës së Kulturës Shqiptare. 27 Maj 2013

Ambasada e Shqipërisë  Budapest  bashkëpunim me Ambasadën e Kosovës,organizuan një mbrëmje kulturore poetike kuadër  Javës Kulturore këtë mbrëmje u lexuanpoezite e shkrimtareve  mirënjohura shqiptare  Mira Meksi dhe MimozaAhmetisi dhe u prezantuan poetët e rinj nga KosovaGjatë mbrëmjes  gjithashtuu lexuan edhe poezitë e përzgjedhura  poetëve nga KosovaAlketë Spahiu,Xhevat Latifi dhe Driton SmakajKy i fundit jeton dhe vepron  HungariPjesatjetër e mbrëmjes iu dedikua një diskutimi  hapur nga ana e pjesëmarrësve nëtë cilinu hodhën ide  ndryshme rreth promovimit  vlerave kulturore jo vetëmnga anae përfaqësuesve diplomatikë por edhe nga komuniteti i studentëve  Nëkëtëeveniment kulturorKonsulli ynë, z.Enver Hoxha foli  për kontributin e dhënënga Ambasada   themelimin e departamentit tëAlbanologjisë pranëUniversitetit ELTEnë Budapest. Ai gjithashtu vuri  pah rëndësinë e bashkëpunimit me studentëtnë promovimin e kulturësmbarëshqiptareMbrëmjen e lartësuan dhe studentët nga  gjitha trojet shqiptare me leximin e poezive  përzgjedhura.Rjedhimisht,studentja Learta Hollaj emër  studentëve  studiojnë  Universitetin e Europës Qëndrore  Budapest.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00