Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Budapest prezanton ekspozitën e piktorit Sead Kazanzhiu në Budapest, 26 Prill 2012

Krijues shqiptarë nga fusha ndryshme artit, me veprat e tyre po bëjnë një prezantim mjaft suksesshëm rrethet ku jetojnë e veprojnë. Me punën e tyre cilësore dhe profesionale, me vepra origjinale dhe tematikë interesante, tërheqin vëmendjen e kolegëve vendorë dhe tjerë, duke fituar simpatinë dhe admirimin e shikuesve.Një ndër ta është dhe piktori rom  Sead Kazanxhiu nga Fieri, I cili hapi  Hollin e madh Centarl European University Budapest ekspozitën e tij me piktura. Me rastin e hapjes kësaj ekspozite ishin pranishëm artistë e krijues hungarezë, romë e tjerë, profesorë e studiues jo vetëm nga Shqipëria por edhe nga vendet e ndryshme Europës e botës. Për ekspozitën u shprehën mendime pozitive nga kritikë artit hungarez dhe pedagogë Akademisë Arteve Bukura. Një moment i veçantë ishte edhe prezantimi i njërit prej modeleve, i cili ishte  i pranishëm këtë ekspozitë. Sead Kazanxhiu rrjedh nga një familje modeste rome.  Ai përdor trashëgiminë kulturore  rome si mënyrë për kuptuar vizionin e tij veçantë artit plastik, duke besuar shumë njerëz dhe natyrë, si një pjesë e rëndësishme e punës tij ekspresive. Ky aktivitet gjithashtu pati suportin e veçantë  Ambasadës Shqipëtare Budapest kuadër politikave Qeverisë Shqipëtare për Komunitetin Romë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12