Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Budapest prezantoi Grupin Jonianët, në Festivalin Ndërkombëtar të Trashgimisë Kulturore. 26-28 Maj 2012

Ambasada e Republikës Shqipërisë Budapest, bashkëpunim me UNESCO-n dhe Open Air Muze mundësoi  pjesëmarrjen e grupit shqiptar Festivalin Ndërkombëtar Trashëgimisë Kulturore, zhvilluar qytetin Santandre, nga datat 26-28 maj 2012. këtë festival merrnin pjesë grupet folklorike nga Hungaria, Bullgaria Turqia dhe Shqipëria. Shtetet pjesëmarrëse përfaqësoheshin me një grup spikatur për vlerat e trashëgimnisë kulturore dhe një pavion me punime artistike. pavionin shqiptar u përfaqësuan denjësisht punimet dru një mjeshtri sarandiot, punime gur mozaikut amfiteatrit Butrintit dhe punime me motive popullore. Gjatë dy ditëve pavioni shqiptar u vizitua nga qytetarë shumtë hungarezë dhe huaj, cilët vlerësuan punimet e ekspozuara. Shqipëria u përfaqësua me grupin “Jonianët”të Sarandës, grup i njohur për interpretimin e këngës polifonike  labe.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12