Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Budapest organizoi Javën e Kulturës Shqiptare - Mira Meksi Shkrimtare 28 Maj 2013

Literaturën bashkohore shqipëtare e përfaqësoi publicistja, përkthyesja dhe shkrimtarja e njohur Mira Meksi, e cila u prezantua me Romanet e saj, "E Kuqja e Demave", "Porfida",

 si dhe përmbledhja me Ese, "Leximi i Ndaluar dhe Shkrimet e Fshehura". Pasi lexuesi hungarez, u njoh me jetën dhe veprën e shkrimtares Mira Meksi, përfaqësues letërsisë bashkohore 

si dhe student letërsisë,  shprehën vlerësimet  larta për shkrimtaren Meksi dhe veprën e saj, si dhe lexuan pjesë shkëputura nga krijimtaria e shkrimtares. Sëshpejti pritet  Romanet

e shkrimtares Mira Meksi, botuara gjuhë ndryshme, vijnë dhe për lexuesin hungarez  gjuhën e tyre.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E enjte: 8:30-17:00
E premte: 8:30-14:30

Shërbimi konsullor
E hënë - E premte: 10:00-12:00