Masat kundër përhapjes së Covid-19 në Hungari dhe kufizimet kufitare

Në kudër të mbrojtjes kundër përhapjes së covid-19, masat e reja në Hungari kufizojnë lëvizjet e qytetarëve gjatë natës nga ora 00:00-05:00. Gjithashtu, është e detyrushme mbajtja e maskave në ambiente të mbyllura, në ngjarje ku ka grumbullime si në mjedise të mbyllura ashtu

 

Takim me Studentë

Ambasadori Spasse dhe Sekretari II Kurtulaj priten ne Ambasade nje grup studentesh shqiptare qe studiojne ne Hungari. Qellimi i takimit ishte nxitja e studenteve per te gjalleruar veprimtarine e Unionit Studentor Shqiptar, te krijuar vitin e kaluar ne Budapest. Sipas Ambasadorit, Unioni duhet te kth

 

NJOFTIM Datë 1 shtator 2020 mbi mundesine e hyrjes ne Hungari

Prej 1 shtatorit, të huajt pa leje qëndrimi do të ndalohen të hyjnë në Hungari. Hungarezët që kthehen në Hungari do të duhet të hyjnë në karantinë 14-ditore, pa marrë parasysh se nga cili vend do të vijnë. Nga 1 shtatori ata mund të lënë karantinën vetëm pas dy testeve negative

 

Njoftim mbi mundesine e hyrjes ne Hungari

Qytetarët shqiptarë që duan të hyjnë apo kalojnë tranzit në Hungari nga vendet që ndodhen kategorinë e kuqe, ku aktualisht bën pjesë dhe Shqipëria, duhet të aplikojnë pranë policisë hungareze për një leje të posaçme hyrjeje në Hungari. Ky aplikim bëhet duke plotësuar formulari

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Budapest 1062;
Andrassy ut 132; 2/3, Hungary

Tel / Fax

Tel: +3613361098
Cel: +36 30 201 3676
Fax. +3613361098
Numri i emergjencave +36 30 201 3676

E-MAIL

embassy.budapest@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E henë- E enjte: 8:30-17
E premte: 8:30-14:30
Sherbimi konsullor
E henë - E premte 10-12