Shërbime të Ambasadës

Në kuadrin e zbatimit të Platformës së Shërbimit Konsullor Onlinë, projekt i cili ka filluar më datë 16 janar 2017, të gjitha shërbimet konsullore do të ofrohen online përmes Platformës SHKO - Shërbimi Konsullor Onlinë.Kjo platformë  ofron aplikime online për 36 shërbime. Sipas listës bashkëlidhur, 23 do të kryhen tërësisht onlinë, ndërsa për 13 shërbimet e tjera është e domosdoshme paraqitja fizike e qytetarit - aplikues për finalizimin e shërbimit.
 
ShërbimetKonsullore Online ofrohen simë poshtë:

Për një shërbim sa më  cilësor dhe  korrekt për dokumenta biometrike si dhe për çdo shërbim tjetër konsullor, lutemi na kontaktoni në adresën: embassy.athens@mfa.gov.al
 
Zyra Konsullore në Athinë ofron shërbimet në vijim:
 
   1.☞ Pajisja me pasaportë biometrike dhe kartë identiteti
   2. Vulosje Dokumentash
   3. Celebrime
   4. Vërtetime të ndryshme
   5.☞ Prokura tëposacme
   6. Leje Kalimi
   7. ☞Asistenca e mbrojtja e shtetasve në vështirësi
   8. ☞Çështjet e shtetësisë
Njoftojmë qytetarët se, në mbështetje të Ligjit nr. 9372, date09.07.1998 “Për ushtrimin e funksioneve konsullore.“  Për cdo veprim që kërkohet të kryhet nga zyra Konsullore, të interesuarit duhet të jenë të pajisur me dokumentat përkatese, identifikuese dhe vërtetuese për shërbimin që kërkohet.
 
PËR PËRFUNDIMIN E PROCEDURËS SË APLIKIMIT PËR PASAPORTA DHE VEPIRME TË TJERA KONSULLORE, JENI TË LUTUR TË PARAQITENI NË ZYRAT E AMBASADËS ME PAGESËN E KRYER PARAPRAKISHT NË NJË NGA PIKAT E BANKËS SË PIRAEUS (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) TË ZONËS KU BANONI .
 
PAGESAN KRYHEN NË NUMRAT E LLOGARIVE SI MË POSHTË:
 
Për pasaportat numri i llogarisë:
Banka Pireaus: IBAN: 5053-052306-404 

Për shërbimet konsullore numri i  llogarisë: 
BankaPireaus: IBAN: 5053-047484-795
 
Adresa postare
 
Embassy of Albania
Vekiareli,  Filothei,
Athens,  T.K15237
 
Kontakte
Tel: +(30) 2106876212 - Informacion konsullor
Tel: +(30) 2106876213 - Zyra Konsullore (Leje kalimi, prokura, legalizime etj)
Tel: +(30) 2106876215 - Zyra e aplikimeve për pasaportë dhe kartë identiteti
Tel: +(30) 2106876200 - Mesazhi telefonik për informacion
Emergency call:+(30) 6941658183  -Nr. i emergjencave(24 orë)  Shënim:   Ky numër duhettë përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore
E-mail:  embassy.athens@mfa.gov.al
Oraret e shërbimit konsullor
Ambasada u shërben në sportel qytetarëve,e Hënë deri tëPremte 08.30 - 14.30
Telefonatat për informacione të shërbimeve konsullore,e Hënëderi të  Premte  08.30 - 14.30
 
Kalendari i festave zyrtare 2018
 
Ambasada qëndron e mbyllur ditët e shtuna dhe të diela si dhe në ditët e festave zyrtare grekenë vijim.
 
o 01 janar - Πρώτη Έτους/ New Year's Day
06 janar - Θεοφάνεια/  Epiphany
19 shkurt - Καθαρά Δευτέρα/ Orthodox Ash Monday
25 mars- Εθνική Εορτή  Ανεξαρτησίας/ National Independence Day 
06 prill - Μεγάλη Παρασκευή/ Orthodox Good Friday
08 prill - Πάσχα/ Orthodox Easter Sunday 
09 prill - Δευτέρα του Πάσχα/ Orthodox Easter Monday
01 maj - Εργατική Πρωτομαγία/ Labour Day
28 maj - Αγίου Πνέυματος/ Holy SpiritMonday
15 gusht - Κοίμηση της Θεοτόκου/ The Assumption of Virgin Mary
28 tetor - Εθνική Επέτειος / National Day
25 dhjetor - Χριστούγεννα/ Christmas Day
26 dhjetor - Σύναξη της Θεοτόκου/  Synaxis of the Theotokos

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
08.00-14.00