Njoftim mbi datat e reja të takimeve për pasaportë dhe kartë identiteti

Në vijim të njoftimeve tona të deritanishme për zëvendësimin e takimeve të humbura për pasaportë dhe kartë identiteti të periudhës 13 mars-30 prill 2020 kur Zyra Konsullore ka qenë e mbyllur për shkak të pandemisë së COVID-19, dhe të muajit maj dhe qershor, si dhe duke marrë parasysh zhvillimet në vend lidhur me pandeminë e koronavirusit, Ambasada e RSH në Athinë njofton datat e reja të takimeve të prapambetura për aplikim për pasaportë dhe kartë identiteti, të muajit korrik.

Datat e reja të takimeve nga 1 deri në 31 korrik, janë si vijon:

-Data 1 korrik, takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 7 gusht 2020;
-Data 1 korrik, takimet e orareve 08:00-14:00 spostohen në datën 10 gusht 2020;
-Takimet e datës 2 korrik spostohen në datën 11 gusht 2020;
Data 3 korrik, takimet e orareve 08:00-14:00 spostohen në datën 12 -gusht 2020;
-Data 3 korrik, takimet e orareve 14:00-16:00 spostohen në datën 13 gusht 2020;
-Data 6 korrik, takimet e orareve 10:00-16:00 spostohen në datën 14 gusht 2020;
-Data 6 korrik, takimet e orareve 08:00-10:00 spostohen në datën 13 gusht 2020;
-Takimet e datës 7 korrik spostohen në datën 17 gusht 2020;
-Takimet e datës 8 korrik spostohen në datën 18 gusht 2020;
Takimet e datës 9 korrik spostohen në datën 19 gusht 2020;
-Takimet e datës 10 korrik spostohen në datën 20 gusht 2020;
Takimet e datës 13 korrik spostohen në datën 21 gusht 2020;
-Takimet e datës 14 korrik spostohen në datën 24 gusht 2020;
-Takimet e datës 15 korrik spostohen në datën 25 gusht 2020;
-Takimet e datës 16 korrik spostohen në datën 26 gusht 2020;
-Takimet e datës 17 korrik spostohen në datën 27 gusht 2020;
-Takimet e datës 20 korrik spostohen në datën 28 gusht 2020;
-Takimet e datës 21 korrik & orari 14:00-16:00 i datës 24 korrik, spostohen në datën 31 gusht 2020;
-Takimet e datës 22 korrik spostohen në datën 1 shtator 2020;
-Takimet e datës 23 korrik spostohen në datën 2 shtator 2020;
-Data 24 korrik, takimet e orareve 8:00-14:00 & takimet e datës 27 korrik spostohen në datën 3 shtator 2020;
-Takimet e datës 28 korrik spostohen në datën 4 shtator 2020;
-Takimet e datës 29-30 korrik spostohen në datën 7 shtator 2020;
-Takimet e datës 31 korrik spostohen në datën 8 shtator 2020.

Ndërkohë, vijon normalisht zëvendësimi i takimeve të humbura nga 13 marsi deri më 30 prill 2020, sipas njoftimit tonë të mëparshëm përkatës, me datat si vijon në linkun:

http://www.ambasadat.gov.al/greece/sq/njoftim-p%C3%ABr-rifillimin-gradua...

si dhe të periudhës 4 maj deri më 30 qershor, sipas njoftimit tonë të mëparshëm përkatës, me datat si vijon në linkun:

http://www.ambasadat.gov.al/greece/sq/njoftim-p%C3%ABr-datat-e-reja-t%C3...

Theksojmë se qytetarët që kanë takimin e spostuar për pasaportë dhe kartë identiteti të shtunave 27 qershor dhe 4 korrik 2020, orari i punës do të jetë 09:00 deri në 14:00.

‼Rikujtojmë se për të evituar çdo konfuzion dhe vonesë, qytetarët që do të paraqiten në Zyrën Konsullore të Ambasadës, për të marrë shërbim, janë të detyruar:

-Të kenë të vendosura maskat dhe dorezat;
-Të respektojnë rreptësishtë distancën e sigurisë midis njëri tjetrit;
-Të vijnë vetëm personat fizikë që do të marrin shërbim dhe asnjë shoqërues;
-Të vijnë fiks në orarin e caktuar për të evituar grumbullime të panevojshme;
-Të tregojnë korrektësi maksimale në ndjekjen e udhëzimeve orientuese të punonjësve;
-Qytetarët me takim që do të aplikojnë për pasaportë dhe kartë identiteti duhet të kenë bërë paraprakisht pagesën tek çdo Bankë Pireos, në numrin e llogarisë IBAN: 5053-052306-404;
-Kur të paraqiten në takim, qytetarët duhet të kenë me vete fotokopjet e dokumenteve të kërkuar, siç specifikohen në e-mailin që kishin marrë për datën e takimit;

Qytetarët që kërkojnë shërbime të tjera konsullore, numri i llogarisë tek Banka Pireos është: IBAN: 5053-047484-795 (për listën e shërbimeve dhe kostot klikoni linkun si vijon: http://www.ambasadat.gov.al/…/sh%C3%ABrbime-t%C3%AB-ambasad…).

Qytetarët të cilët kanë përfunduar procesin e aplikimit për pasaportë në Zyrën tonë Konsullore deri më 30 maj 2020 dhe presin vetëm tërheqjen e pasaportës, për të evituar grumbullimet fizike dhe cenimin e rregullave të mbrojtjes së shëndetit publik në ofrimin e shërbimeve, mund të kërkojnë tërheqjen e pasaportës vetëm nëpërmjet postës.

Për këtë, duhet të dërgojnë kërkesë në adresën elektronike shperndarjapp@hotmail.com ose amb.athens.dgj@gmail.com duke bashkëlidhur:

1. të dhënat e plota të pasaportës që interesohen (në të njëjtin e-mail edhe për pjesëtarët e familjes nëse kanë për të tërhequr më shumë sesa një pasaportë);
2. të dhënat e tyre personale;
3. kodin e tyre shumëshifror të aplikimit;
4. adresën e saktë të vendbanimit (emri dhe numri i rrugës, qyteti, rrethi);
5. numrat e kontaktit (fiks dhe celular).

Pasaportat dorëzohen tek të interesuarit, për shkak të fluksit të madh, për 5-7 ditë pune. Qartësohet se karta e identitetit nuk dërgohet me postë pasi nevojitet paraqitja fizike e personit në Ambasadë për aktivizimin e saj përmes shenjës së gishtit.

Lutemi zbatimin rigoroz të udhëzimeve të mësipërme dhe bashkëpunimin tuaj absolut, në mënyrë që procesi i ofrimit të shërbimeve të ecë normalisht dhe në respekt të kushteve të mbrojtjes së shëndetit publik.

Faleminderit.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
08.00-14.00