Colours of Albania - Fushatë mbarëkombëtare dhe konkurs fotografik në mediat sociale për promovimin e Shqipërisë

ColoursofAlbania - Diplomacia digjitale në veprim

#Çfarë është #ColoursofAlbania?

Fushatë mbarëkombëtare dhe konkurs fotografik në mediat sociale për promovimin e Shqipërisë

(Instagram, Facebook, Twitter, Web)

Prezanto me imagjinatë Shqipërinë!

Kjo iniciativë synon prezantimin e imazhit të vendit, duke përcjellë anë e mbanë botës ngjyrat e vërteta të shoqërisë, qytetet dhe fshatrat mahnitëse, bregdetet dhe pejsazhet e paprekura, si dhe pazaret e kështjellat historike të Shqipërisë.

Konkursi #ColoursofAlbania

Tema ështe e lirë, duke përfshirë këtu bashkëjetesën fetare, shoqërinë shqiptare, artin, kulturën, etj. Çdo  javë do të publikohet tema në faqet e InstagramFacebook, Twitter, në faqen e internetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme, të përfaqësive shqiptare nëpër botë dhe të institucioneve të tjera publike.

Kohëzgjatja

Promovimi i #ColoursofAlbania do të fillojë më 24 prill 2017 dhe do të zgjasë deri më 30 maj 2017. 

Pjesëmarrësit

Konkursi është i hapur për tëgjithë qytetarët shqiptarë dhe veçanërisht të rinjtë, të apasionuarit pas fotografisë, udhëtimit, artit, kulturës, natyrës, etj.

Bashkëpunëtorë në promovimin e #ColoursofAlbania

Institucionet Publike: Ministria e Kultures, Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, AIDA, Bashkia Tiranë, British Council.

Personazhe të njohura: Ermonela Jaho, Saimir Pirgu, Kledi Kadiu, Alban Nimani, Nëntor Orseku dhe Skuadra Kombëtare e Futbollit   

Rregullat

1.Ndiqni imagjinatën tuaj dhe fotografoni bukuritë e Shqipërisë;

2.Publikoni fotografitë në profilin tuaj në instagram me hashtag #CouloursofAlbania;

3.Bëni TAG profilin tonë në Instagram @ColoursofAlbania;

4.Bëni TAG në Facebook @ColoursofAlbania;

5.Mund të dërgoni fotografitë duke bërë “CHECK IN” vendin ku është marrë;

6.Mund të dërgoni fotografitë që keni publikuar muaj më parë, mjafton të vendosni këtë hashtag #ColoursofAlbania.

 

Çmimet
• Vendi i parë;
• Dy vende të dyta;
• Tre vende të treta.

Fituesit do të ftohen të jenë prezentë në ekspozitën e fotografisë dhe aktivitetet që do të zhvillohen në kuadër të iniciativës #ColoursofAlbania.

Fotot fituese do të jenë pjesë e një bookleti që do të shpërndahet në të gjitha përfaqësitë shqiptare nëpër botë dhe do të përdoret si dhuratë simbol i Ministrisë së Punëve të Jashtme.

#ColoursofAlbania është projekti i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë, mbështetur nga Ambasada norvegjeze në Kosovë, dhe synon eksplorimin e temës “Shqipëria është e bukur” nëpërmjet grumbullimit të fotove kreative nga përdoruesit e instagramit dhe mediave të tjera sociale.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
08.00-14.00