Articles

Ministri Bushati, takim konsultativ me shoqërinë civile dhe grupet e interesit mbi projekt-VKM-në për ngritjen e strukturave të negociatave me BE-në

Albanian

Procesi i negociatave me BE-në, kalon nëpërmjet një sërë fazash të rëndësishme, ndër të cilat, veçohet edhe ngritja e strukturave përgjegjëse shtetërore për hapjen e tyre. Për këtë arsye, Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme ka hartuar projekt VKM-në për strukturat shtetërore negociue

Takimi i Ministrave të Jashtëm të BP6, Bushati: zhvillimet e fundit flasin për nevojën urgjente për të forcuar besimin në perspektivën e integrimit evropian të rajonit

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, mori pjesë në takimin e Ministrave të Jashtëm të Ballkanit Perëndimor (BP6), i cili u zhvillua më 30 nëntor në qytetin e Budvës të Malit të Zi.

Deklaratë e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme mbi ngjarjet e fundit në Bularat

Albanian

Shfaqja e orkestruar si një provokim agresiv në Bularat, e cila e ktheu një ceremoni mortore në një manifestim sfidues ndaj rendit kushtetues, sigurisë e qetësisë publike të Republikës së Shqipërisë, me thirrje ekstremiste, nxitje të urrejtjes dhe thirrje për përçarje mes qytetarëve shqipt

Interpelanca me qytetarët. Ministri Bushati flet për shërbimet e reja konsullore në Milano e Athinë

Albanian

Bushati: Standardizimi i plotë i dokumenteve dhe procedurave të shërbimeve ka ulur ndjeshëm fenomenet korruptive dhe ka rritur transparencën për qytetarët tanë.

Konferenca mesdhetare e OSBE, Bushati në Spanjë: Siguria energjetike dhe ndërlidhja i kundërvihen të gjitha burimeve të ekstremizmit

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme Ditmir Bushati ndodhet në Malaga, Spanjë, për të marrë pjesë në punimet e Konferencës Mesdhetare të OSBE-së 2018.

Mbahet takimi i 9-të i Komitetit të Stabilizim Asociimit BE- Shqipëri

Albanian

Komiteti i Stabilizim- Asociimit midis Shqipërisë dhe Bashkimit Evropian mbajti takimin e tij të nëntë më 25 tetor 2018 në Tiranë.

Bushati: Një UNESCO e fortë për të ruajtur arritjet dhe projektuar bashkërisht të ardhmen

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati mori pjesë në aktivitetin e organizuar për 60-vjetorin e anëtarësimit të Shqipërisë në UNESCO. Në fjalën e tij ministri Bushati u ndal tek marrëdhënia e Shqipërisë me UNESCO-n, forcimin e multilateralizimit, investimit në brezin e ri

Bushati në Forumin Rajonal të Bashkimit të Mesdheut: Shqipëria e vendosur në përmirësimin e sigurisë në rajonin Euro-Mesdhetar

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati mori pjesë në Forumin e Tretë Rajonal të Bashkimit për Mesdheun (BpM), i cili u zhvillua në Barcelonë, më 8 tetor 2018. Ky aktivitet shënon 10-vjetorin e themelimit të këtij organizmi.

Ministri Bushati në OKB: Diversiteti është pjesë integrale dhe pasuri e madhe e shoqërisë tonë

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati mori pjesë në takimin e nivelit të lartë “Deklarata Universale e të Drejtave të Njeriut: Një mjet parandalues në arritjen e paqes dhe zhvillimit të qëndrueshëm”, i cili u mbajt në selinë e OKB-së.

Bushati në OKB: Agjendë intensive takimesh dhe fushatë për Këshillin e Sigurimit

Albanian

Gjatë punimeve të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, mori pjesë në mëngjesin e punës të organizuar nga Këshilli i Bashkëpunimit Rajonal në formatin e Ministrave të Jashtëm të Ballkanit Perëndimor, me pjesëmarrjen e Komisionerit të

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
08.00-14.00