Articles

Takim me Ambasadorin estonez në Athinë, z. Priit Pallum

Albanian

Znj. Luela Hajdaraga, Ambasadore e Republikës së Shqipërisë në Greqi, zhvilloi një takim kortezie me z. Priit Pallum, Ambasador i Republikës së Estonisë në Greqi, i akredituar dhe në Republikën e Shqipërisë (jo-rezident).

Gjatë këtij takimi, u vlerësua niveli aktual i marrëdhënieve shumë të mira midis dy vendeve, u vu në dukje vullneti i përbashkët për zgjerimin dhe forcimin e bashkëpunimit me interes të përbashkët, dhe u shpreh mbështetja e pakursyer e Estonisë për integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Evropian.

Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Greqi, znj. Luela Hajdaraga, takohet me Ambasadorin e Finlandës në Athinë, z. Jari Gustafsson

Albanian

Ambasadorja e Republikës së Shqipërisë në Greqi, znj. Luela Hajdaraga, u prit në një takim kortezie nga Ambasadori i Finlandës në Athinë, z. Jari Gustafsson, i cili mbulon edhe Shqipërinë.

Gjatë bashkëbisedimit, u vlerësuan marrëdhëniet shumë të mira ndërmjet dy vendeve, u diskutua mbi bashkëpunimin gjithnjë në rritje në fusha të ndryshme, dhe u konfirmua edhe njëherë mbështetja e vazhdueshme e Finlandës në procesin e integrimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian.

Njoftim mbi tërheqjen e dokumenteve biometrikë

Albanian

Të nderuar bashkëatdhetarë,

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Athinë ju njofton se shtetasit të cilët kanë kryer aplikim për dokumente biometrikë (pasaportë dhe kartë identiteti) nga data 01.01.2019 deri në datën 31.12.2019, kanë afat kohor për tërheqjen e tyre deri më 30 prill 2021. Afati kohor i tërheqjes të dokumenteve biometrike për aplikimet e kryera gjatë kësaj periudhe është shtyrë për shkak të situatës së krijuar të pandemisë.

Ambasadorja Hajdaraga, takohet me Ambasadorin e Polonisë në Athinë, z. Artur Piotr Lompart

Albanian

Ambasadorja e Republikës së Shqipërise në Greqi, znj. Luela Hajdaraga, mbajti një takim kortezie me Ambasadorin e Polonisë në Athinë, z. Artur Piotr Lompart.

Gjatë takimit, u vlerësuan marrëdhëniet e shkëlqyera midis dy vendeve dhe u konfirmua edhe njëherë dashamirësia e Polonisë për mbështetje të plotë në proceset integruese të Shqipërisë në Bashkimin Evropian.

Njoftim!

Albanian

Me rastin e festave zyrtare të ndërrimit të viteve, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Athinë dhe Zyra Konsullore, do të qëndrojnë mbyllur në datat 1-4 janar, si dhe 6 janar 2021.

Faleminderit!

Njoftim!

Albanian

Të nderuar qytetarë,

Në bazë të njoftimit të Ministrisë së Brendshme të Republikës së Shqipërisë, ju informojmë se:

Ζyrat e aplikimit dhe shpërndarjes të kartave të identitetit dhe pasaportave biometrike, ditën e enjte, datë 31 dhjetor 2020, nuk do të ofrojnë shërbim. Ky pezullim i përkohshëm i aplikimeve bëhet për shkak se kompania koncesionare do të kryejë mirëmbajtjen vjetore dhe inventarin. Dita e fundit që qytetarët mund të aplikojnë është e mërkura, 30 dhjetor 2020.

Ambasadorja Hajdaraga, takohet me Ambasadoren e Italisë në Athinë, znj. Patrizia Falcinelli

Albanian

Ambasadorja e Republikës së Shqipërise në Greqi, znj. Luela Hajdaraga, u prit në një takim kortezie nga Ambasadorja e Italisë në Athinë, znj. Patrizia Falcinelli.

Gjatë takimit, Ambasadorja Hajdaraga shprehu mirënjohjen e saj ndaj Italisë për përkrahjen në procesin e integrimit të Shqipërisë në Bashkimin Evropian.

Zhvillohen takime me përfaqësues të komunitetit shqiptar në Greqi

Albanian

Vijojnë takimet me përfaqësues të komunitetit shqiptar në Greqi, të zhvilluara si në mënyrë virtuale ashtu edhe ne ambientet e Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Athinë.

Ministri Këshilltar i Ambasadës z. Aleks Jaso dhe Oficerja Koordinuese për Diasporën, znj. Joneda Dodaj, pritën dhe komunikuan drejtëpërdrejtë me përfaqësuesit e komunitetit, me të cilët biseduan në lidhje me problematikat e identifikuara dhe zgjidhjen e mundshme të tyre në funksion të bashkëpunimit dypalësh.

Në fokus të takimeve të mbajtura kanë qënë çështjet si më poshtë:

Njoftim mbi tërheqjen e dokumenteve biometrikë

Albanian

Të nderuar bashkëatdhetarë,

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Athinë ju njofton se shtetasit të cilët kanë kryer aplikim për dokumente biometrikë (pasaportë dhe kartë identiteti) nga data 01.01.2019 deri në datën 31.12.2019, kanë afat kohor për tërheqjen e tyre deri më 30 prill 2021. Afati kohor i tërheqjes të dokumenteve biometrike për aplikimet e kryera gjatë kësaj periudhe është shtyrë për shkak të situatës së krijuar të pandemisë.

Në Zyrën Konsullore kanë mbërritur Pasaportat dhe Kartat e Identitetit për aplikimet e kryera deri në datën 4 dhjetor 2020.

Mbi vizitën në Qendrën e Posaçme të Paraburgimit për Rininë në Avlona (EKKNA)

Albanian

Dje, më 23 dhjetor 2020, përfaqësues të
Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Athinë, zhvilluan një vizitë në Qendrën e Posaçme të Paraburgimit për Rininë në Avlona (EKKNA), ku u takuan me Drejtorin, z. Spiridon Patsogianni.

Vizita kishte në fokus shtetasit e rinj të cilët vuajnë dënimet ose që janë në pritje të dënimit të tyre, të drejtat e tyre si dhe mundësinë për ndihma materiale që mund t'iu ofrojë shteti shqiptar.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
Vekiareli 7 Filothei 15237,
Athens. GR

Tel / Fax

Tel. +30 210 6876212
+30 2106876213
+30 2106876215
+30 210 6876200
Fax. +30 210 6876223
Nr. i emergjencave : +30 694165 8183

E-MAIL

embassy.athens@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Sektori Konsullor
08.00-14.00