Articles

Deklaratë e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme mbi votimin në Parlamentin holandez për procedurën e vizave me Shqipërinë

Albanian

16/04/2019 - Artikull
Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme informon shtetasit shqiptarë se votimi i Dhomës së Dytë të Përfaqësuesve në Parlamentin holandez për t’i kërkuar Bashkimit Evropian inicimin e procedurës për pezullimin përkohshëm të liberalizimit të vizave nuk ndryshon rregullat e lëvizjes drejt vendeve shengen. Shtetasit shqiptarë do të vazhdojnë të lëvizin të lirë drejt vendeve shengen sipas praktikës të derisotme dhe duke plotësuar vetem kushtet aktualisht në fuqi.

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, z.Gent Cakaj, në vizitën e tij të parë zyrtare në Berlin, zhvilloi një sërë takimesh me përfaqësues të lartë të institucioneve qendrore federale gjermane.

Albanian

Në dt.13 Mars 2019, Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme z.Gent Cakaj, gjatë vizitës së tij zyrtare në Berlin, zhvilloi takime të nivelit të lartë me personalitete të institucioneve qendrore si Kancelari, Ministrine Federale të Punëve të Jashtme dhe Bundestag.

Dite Pushimi

Albanian

Ju bejme me dije se Ambasada e Republikes se Shqiperise ne Berlin do te jete e mbyllur nga data 27 deri ne date 29 nentor 2017, me rastin e festave kombetare. Ju faleminderit per mirekuptimin!

Linku i Marreveshjes per Mbrojtjen Sociale

Albanian

 Per te gjithe te interesuarit, ne vijim linku i Marreveshjes per Mbrojtjen Sociale mes RFGJ dhe RSH:http://www.bgbl.de/xaver/bgbl/start.xav?startbk=Bundesanzeiger_BGBl&jumpTo=bgbl216s0755.pdf​    

Linku i Marreveshjes per Mbrojtjen Sociale

Albanian
 
Per te gjithe te interesuarit, ne vijim linku i Marreveshjes per Mbrojtjen Sociale mes RSH dhe RFGJ:
 

Presidenti Meta pritet nga Presidenti Federal gjerman, Frank-Walter Steinmeier

Albanian

Me 26 shtator 2017, Presidenti i RSH-se Sh.T.Z. Ilir Meta zhvilloi nje vizite zyrtare ne Gjermani, me ftese te homologut te tij Frank Walter Steinmeier. Kjo vizite perkoi dhe me 30 vjetorin e vendosjes se marredhenieve diplomatike mes dy vendeve tona.

Takim miqësor i Ambasadorit Kuko dhe parlamentarit gjerman Thorsten Frei

Albanian

 

Takim miqësor i Ambasadorit Kuko dhe parlamentarit gjerman Thorsten Frei - Mbeshtetje e vazhdueshme e CDU për zhvillimet ne Shqipëri dhe rolin e saj konstruktiv ne rajon. 

Forumi i Ambasadorëve të Ballkanit Perëndimor, në Berlin, me temë: “Procesi i Berlinit dhe më tej: integrimi rajonal dhe përafrimi me BE-në i Ballkanit Perëndimor”.

Albanian

Berlin 8 maj 2017 - Shkëmbim interesant i pikëpamjeve në Forumin për Ballkanin Perendimor dhe Procesin e Berlinit, organizuar nga Konrad Adenauer Stiftung me inisiativen dhe mbështetjen e Ambasadës shqiptare dhe Ambasadës Serbe në Berlin. I ftuar i posaçëm, ishte europarlamentari gjerman David McAllister, i cili deklaroi se BE duhet t'i japë BB6 vëmendjen që ky rajon meriton.

Colours of Albania, Spring Photo Contest!

Albanian

Colours of Albania ! Spring Photo Contest!

Pages

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.30 - 13.00