Shqipëria në Konferencën e 12-të Ministrore (MC12) të Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT)

Konferenca e 12-të Ministrore (MC12) e Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT), e shtyrë në vijimësi që nga viti 2019, zhvilloi punimet më 12-17 qershor 2022 në Selinë e OBT në Gjenevë, nën drejtimin e z. Timur Suleimenov, zv.Drejtor i Parë i Kabinetit të Presidentit të Kazakistanit

 

Shqipëria në Sesionin e 49-të të Këshillit të OKB për të Drejtat e Njeriut (28 shkurt – 1 prill 2022)

Sesioni i 49-të i Këshillit të të Drejtave të Njeriut ishte më i gjati në historinë e KDNJ, plot pesë javë. Përveç vështirësive të pritshme të krijuara nga situata e pandemisë COVID-19, mbajtja me sukses e sesionit ishte një sfidë e madhe për diplomacinë shumëpalëshe në kusht

 

Në OBT, miratohet Deklarata mbi përfundimin e negociatave në kuadër të Nismës së Përbashkët për Rregullimin e Brendshëm të Shërbimeve (SDR)

Më 2 dhjetor 2021, anëtarët e Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT) pjesëmarrës në negociatat për Rregulloren e Brendshme të Shërbimeve – ndër të cilët dhe Shqipëria – miratuan Deklaratën që shpall përfundimin me sukses të negociatave. Deklarata ishte parashikuar të mirato

 

Shqipëria në Sesionin e Posaçëm të Asamblesë Botërore të Shëndetit (Gjenevë, 29 nëntor – 1 dhjetor 2021)

Asambleja Botërore e Shëndetit u mblodh në një Sesioni të Posaçëm (WHA-SS), i dyti në historinë e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), për të shqyrtuar përfitimet nga hartimi i një konvente, marrëveshje apo instrumenti tjetër ndërkombëtar të OBSH për gatishmërinë d

 

Adresa

Misioni i Shqipërisë
Rue du Môle 32, 1201 Gjenevë

Tel / Fax

Tel: +4122 7311143
Fax; +4122 7388156
Nr. e emergjences: +41 79 151 85 04 / +4122 7311143

E-MAIL

mission.geneve@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00