KDNJ51 mblidhet në kohë sfidash për të drejtat e njeriut dhe vlerat e parimet themelore të së drejtës ndërkombëtare

Që nga sesioni i 50-të i Këshillit për të Drejtat e Njeriut në verë, numri i situatave në mbarë botën që përbëjnë shqetësime serioze për të drejtat e njeriut e që kërkojnë veprim urgjent ka ardhur duke u rritur. Ndonëse muajt e ardhshëm do të jenë një provë kritike për vul

 

Situatat e të drejtave të njeriut në Ukrainë dhe Afganistan, në qendër të angazhimit të Shqipërisë në KDNJ50

Sesioni i 50-të i Këshillit për të Drejtat e Njeriut zhvilloi punimet nga 13 qershori deri më 8 korrik 2022. Në katër javët e sesionit të verës, KDNJ shënoi sesionin e tij të 50-të përmes një diskutimi interaktiv të nivelit të lartë, thirri një debat urgjent mbi të drejtat e njer

 

Shqipëria në Konferencën e 12-të Ministrore (MC12) të Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT)

Konferenca e 12-të Ministrore (MC12) e Organizatës Botërore të Tregtisë (OBT), e shtyrë në vijimësi që nga viti 2019, zhvilloi punimet më 12-17 qershor 2022 në Selinë e OBT në Gjenevë, nën drejtimin e z. Timur Suleimenov, zv.Drejtor i Parë i Kabinetit të Presidentit të Kazakistanit

 

Shqipëria në Sesionin e 49-të të Këshillit të OKB për të Drejtat e Njeriut (28 shkurt – 1 prill 2022)

Sesioni i 49-të i Këshillit të të Drejtave të Njeriut ishte më i gjati në historinë e KDNJ, plot pesë javë. Përveç vështirësive të pritshme të krijuara nga situata e pandemisë COVID-19, mbajtja me sukses e sesionit ishte një sfidë e madhe për diplomacinë shumëpalëshe në kusht

 

Adresa

Misioni i Shqipërisë
Rue du Môle 32, 1201 Gjenevë

Tel / Fax

Tel: +4122 7311143
Fax; +4122 7388156
Nr. e emergjences: +41 79 151 85 04 / +4122 7311143

E-MAIL

mission.geneve@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00