Njoftim mbi të drejtën e qendrimit ne Francë të qytetarëvë shqiptarë që u ka skaduar leja e qendrimit ose kanë tejkaluar afatin prej 90 ditësh

Shtetasit shqiptarë, të cilëve u ka përfunduar apo është duke iu përfunduar e drejta e qëndrimit prej 90 ditësh në hapësirën Schengen, sipas njoftimit të Ministrisë franceze për Evropën dhe Punët e Jashtme, mund të paraqiten pranë prefekturës së krahinës dhe qytetit ku ndodhen dhe të kërkojnë një autorizim të përkohshëm qëndrimi në Francë.
Kërkesat do të shqyrtohen rast pas rasti.

Për shkak të mbylljes së shumë shërbimeve për publikun pas situatës së krijuar nga COVID-19 në Francë, do të shqyrtohen me prioritet kërkesat që janë të një karakteri urgjent.

Për më shumë informacion dhe modalitetet e aplikimit, ju lutemi të konsultoni faqet e internetit të prefekturave ndodheni.

Të gjithë shtetasit shqiptarë me qëndrim të rregullt në Francë, të cilëve u ka skaduar dokumenti i qëndrimit mes dates 16 mars 2020 dhe 15 qershor 2020, njoftohen se ky afat do të shtyhet me 6 muaj që nga dita e përfundimit të vlefshmërisë. Nga ky vendim përfitojnë vetëm ata që dispononjë një nga dokumentet si mëposhtë:
- Vizë afatgjatë
- Leje qëndrimi të rregullt
- Leje qëndrimi të përkohshme
- Vërtetim të kërkesës për leje qëndrim (récépissés)
- Vertetim të kërkesës për azil

ADRESA

Ambasada Shqiptare
57, avenue Marceau 75116
Paris, France

TEL / FAX

Tel. +33 1 47 23 31 00
Fax. +33 1 47 23 59 85

Kontakt Urgjence

+33 1 47 23 31 51
Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

E-MAIL

Kancelaria:
embassy.paris@mfa.gov.al

Konsullata:
consulate.paris@mfa.gov.al

Çështje policore/sigurie:
officer.paris@mfa.gov.al

SHËRBIMI KONSULLOR

E martë, e mërkurë dhe e enjte
09:30 - 13:00

KANCELARIA

E hënë deri e enjte
09:00 - 13:00
14:00 - 17:00

E premte
09:00 - 13:00
14:00 - 15:00