Ministri i Jashtëm, ne detyrë, Gent Cakaj pritet nga Sekretarja e Shtetit për Çështjet Evropiane të Francës, Amélie De Montchalin

Më 14 qershor 2019, gjatë vizitës në Francë, Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme Gent Cakaj, u takua me Sekretaren e Shtetit për Çështjet Evropiane të Francës, zj. Amélie De Montchalin

Në takim u nda bindja se rritja e angazhimit të BE-së në përgjithësi dhe Francës në veçanti është shumë e rëndësishme për zhvillimin e mëtejmë të Ballkanit Perëndimor. Sidoqoftë, angazhimi i shtuar i vendeve anëtare nuk do të thotë zëvendësim për procesin e zgjerimit të BE-së në rajon. Sidomos në rrethanat aktuale, hapja e negocitave për anëtarësim me Shqipërinë nuk është e domosdoshme vetëm për faktin se Shqipëria tashmë ka përmbushur të gjitha kushtet e nevojshme teknike, por edhe jetike për ta ruajtur besueshmërinë e vetë politikave të zgjerimit të BE-së.

Tashmë jemi në prag të operacionalizimit të mbështetjes së Agjencisë Franceze për Zhvillim për Shqipërinë! Shqipëria është shumë mirënjohëse për mbështetjen e vazhdueshme të Francës në një numër të konsiderueshëm fushash sektoriale!

ADRESA

Ambasada Shqiptare
57, avenue Marceau 75116
Paris, France

TEL / FAX

Tel. +33 1 47 23 31 00
Fax. +33 1 47 23 59 85

Kontakt Urgjence

+33 1 47 23 31 51
Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

E-MAIL

Kancelaria:
embassy.paris@mfa.gov.al

Konsullata:
consulate.paris@mfa.gov.al

Çështje policore/sigurie:
officer.paris@mfa.gov.al

SHËRBIMI KONSULLOR

E hënë, e martë dhe e mërkurë
09:30 - 13:00
* Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e pushimeve zyrtare shqiptare

KANCELARIA

E hënë deri e enjte
09:00 - 13:00
14:00 - 17:00

E premte
09:00 - 13:00
14:00 - 15:00