Articles

Bushati vlerëson vëmendjen e Luksemburgut për Rajonin e Ballkanit Perëndimor

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, zhvilloi një takim me Ministrin e Punëve të Jashtme dhe Evropiane si dhe Ministër i Emigracionit dhe i Azilit të Dukatit të Madh të Luksemburgut, Jean Asselborn.  Takimi i sotëm në Luksemburg rikonfirmon vullnetin e përbashkët të dy ven

Takimi i Miqve të Shqipërisë në Këshillin e Ministrave të Jashtëm të BE-së

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati po merr pjesë në takimin e Miqve të Shqipërisë në Këshillin e Ministrave të Jashtëm të BE-së, një iniciativë e Ministrit të Punëve të Jashtme të Greqisë, Nikos Kotzias.

140 – vjetori i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit: Një model orientimi drejt së ardhmes, përkatësisë evropiane dhe demokracisë së konsoliduar

Albanian

I madhi mësues Aleks Buda na kujton se në jetën e popujve, përgjatë rrjedhës së viteve e shekujve, ka ngjarje që i vendosin popujt para pyetjes: Nga duhet të shkojmë?

Bushati në Tokio: Japonia rol të shtuar në rajon përmes nismës së Bashkëpunimit me Ballkanin Perëndimor

Albanian

Në kuadër të vizitës së tij në Tokio, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati u takua sot me Ministrin për Punët e Jashtme të Japonisë, Taro Kono.

Thellimi i marrëdhënieve ekonomike, në fokus të vizitës së ministrit Bushati në Japoni

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati ka nisur sot një vizitë në Japoni, gjatë së cilës, do të takohet me homologun e tij, ministrin për Punët e Jashtme të Japonisë, Taro Kono.
Në fokus të kësaj vizite është bashkëpunimi dypalësh dhe thellimi i marrëdhënieve ekonomike mes dy vendeve.

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme zhvilloi Konferencën me temë “Mbrojtja e pakicave kombëtare - shprehje e demokracisë funksionale në Shqipëri”

Albanian

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme zhvilloi Konferencën me temë “Mbrojtja e pakicave kombëtare - shprehje e demokracisë funksionale në Shqipëri” mbi procesin  e hartimit të paketës së akteve nënligjore në zbatim të ligjit nr. 96/2017 “Për mbrojtjen e pakicave kombëtare në Republikën e Shqipërisë”

Bushati-Loiseau: Franca vlerëson progresin e Shqipërisë për 5 prioritetet

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, ka nisur një vizitë zyrtare në Francë, gjatë së cilës pritet të zhvillojë takime me fokus integrimin evropian dhe forcimin e marrëdhënieve dypalëshe mes dy vendeve.

Irlanda mbështet Shqipërinë në procesin e integrimit

Albanian

Ministri për  Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, ka zhvilluar sot në Irlandë  një vizitë zyrtare dhe është pritur në takim nga Zëvendëskryeministri dhe Ministër i Punëve të Jashtme dhe Tregtisë të Irlandës, Simon Coveney.

Ministri Bushati pret Ministrin gjerman të Shtetit për Evropën në Ministrinë e Jashtme Federale, Michael Roth

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati priti në një vizitë zyrtare Ministrin gjerman të Shtetit për Evropën në Ministrinë e Jashtme Federale, Michael Roth.

Ministri Bushati në takimin e Ministrave të Jashtëm të vendeve të Vishegradit dhe vendeve të Ballkanit anëtare të BE-së në Sunio: Është koha të mendojmë për të ardhmen e brezit të ri

Albanian

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati po merr pjesë në Takimin e Ministrave të Jashtëm të Vendeve të Grupit të Vishegradit (V4) dhe Vendeve të Ballkanit anëtare në BE (Balkan 4), në Sunio, Greqi. Vendet e Ballkanit Perëndimor, Sllovenia dhe Qipro janë ftuar gjithashtu të marrin pjesë në takim.

Pages

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00