Articles

Deklaratë e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme mbi miratimin nga Parlamenti grek të Marrëveshjes së Prespës

Albanian

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme e Republikës së Shqipërisë përshëndet ratifikimin e Marrëveshjes së Prespës nga Parlamenti grek si një kontribut kyç për stabilitetin, zhvillimin dhe integrimin euro-atlantik të gjithë rajonit.

Zhvillohet në Bruksel takimi shpjegues i kapitullit 12 të Acquis për ‘Sigurinë Ushqimore, Veterinarinë dhe Politikat Fitosanitare’

Albanian

Në vazhdën e takimeve shpjeguese të legjislacionit komunitar sipas kapitujve të posaçëm, mes Komisionit Evropian dhe delegacioneve të Shqipërisë dhe Maqedonisë, në datat 18-22 shkurt 2019 në Bruksel u mbajt takimi shpjegues për kapitullin 12 ‘Siguria e ushqimit, politika veterinare dhe fitosanitare’.

Ky takim u organizua nga Drejtoria e Përgjithshme për Fqinjësinë dhe Negociatat e Zgjerimit, DG NEAR dhe nga Drejtoria e Përgjithshme për Shëndetin dhe Sigurinë Ushqimore, DG SANTE.

Takimi i dhjetë i Nënkomitetit BE – Shqipëri mbi Transportin, Energjinë, Mjedisin dhe Zhvillimin Rajonal

Albanian

Përfaqësuesit e Komisionit Evropian dhe Shqipërisë si dhe Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë u takuan në Tiranë, për të diskutuar zhvillimet e fundit, nivelin e zbatimit të Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit dhe përafrimin e legjislacionit shqiptar me acquis e BE-së në fushat e tr

Deklaratë e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme mbi zgjedhjet lokale në Komunën e Tuzit

Albanian

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme po ndjek me vëmendje të veçantë fushatën zgjedhore për zgjedhjet lokale për Komunën e Tuzit, që do të zhvillohen më 3 mars 2019.

Zëvendësministrja Malo me Kryetarin e Prezencës së OSBE, Bochardt, vlerësohet angazhimi i Shqipërisë për përmbushjen me sukses në rolin e Kryesisë së OSBE

Albanian

Zëvendësministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Artemis Malo, zhvilloi një takim me Kryetarin e Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, ambasadorin, Bernd Borchardt.

Njoftim mbi regjimin e vizave për të huajt që vizitojnë Republikën e Shqipërisë

Albanian

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme njofton se, me Vendim të Këshillit të Ministrave Nr.90, Datë 27.02.2019 “Për përcaktimin e kritereve, procedurave, e të dokumentacionit për hyrjen, qëndrimin dhe trajtimin e të huajve në Republikën e Shqipërisë”, është vendosur që shtetasit nga  Ru

Zëvendësministri Sokol Dedja, pret në takim delegacionin parlamentar sllovak

Albanian

Zëvendësministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, z Sokol Dedja priti në takim, delegacionin parlamentar sllovak të kryesuar nga z. Ľuboš Blaha, Kryetar i Komisionit parlamentar për Çështjet Evropiane, z. Martin Klus, Nënkryetar i këtij Komisioni, z.

Pages

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032485401237

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00