140 – vjetori i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit: Një model orientimi drejt së ardhmes, përkatësisë evropiane dhe demokracisë së konsoliduar

I madhi mësues Aleks Buda na kujton se në jetën e popujve, përgjatë rrjedhës së viteve e shekujve, ka ngjarje që i vendosin popujt para pyetjes: Nga duhet të shkojmë? "Kësaj pyetjeje në një udhëkryq të madh të historisë, populli shqiptar i dha një përgjigje me themelimin e Lidhjes

 

Bushati në Tokio: Japonia rol të shtuar në rajon përmes nismës së Bashkëpunimit me Ballkanin Perëndimor

Në kuadër të vizitës së tij në Tokio, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati u takua sot me Ministrin për Punët e Jashtme të Japonisë, Taro Kono. Në deklaratën e përbashkët për shtyp që i parapriu takimit dypalësh, ministrat Bushati dhe Kono shprehën vlerësimi

 

Thellimi i marrëdhënieve ekonomike, në fokus të vizitës së ministrit Bushati në Japoni

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati ka nisur sot një vizitë në Japoni, gjatë së cilës, do të takohet me homologun e tij, ministrin për Punët e Jashtme të Japonisë, Taro Kono. Në fokus të kësaj vizite është bashkëpunimi dypalësh dhe thellimi i marrëdhëniev

 

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme zhvilloi Konferencën me temë “Mbrojtja e pakicave kombëtare - shprehje e demokracisë funksionale në Shqipëri”

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme zhvilloi Konferencën me temë “Mbrojtja e pakicave kombëtare - shprehje e demokracisë funksionale në Shqipëri” mbi procesin  e hartimit të paketës së akteve nënligjore në zbatim të ligjit nr. 96/2017 “Për mbrojtjen e pakicave kombë

 

Adresa

Adresa e Misionit
30, Rue Tenbosch,
1000 Bruxelles

Tel / Fax

Tel. +32 2 640 3544
+32 2 644 3329
Fax. + 32 2 640 31 77
Emergency Tel. 0032488026890

E-MAIL

mission.eu@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00