Veprimtari me fëmijë shqiptarë për festat e fundvitit / 14.12.2012

prag festave fundvitit, u organizua ditën e shtunë, 08 dhjetor 2012 ambientet e Ambasadës një takim festiv me fëmijë shqiptarë Kopenhagë.
Festa u konceptua jo vetëm harmoni me atmosferën festive pritje Krishtlindjeve dhe Vitit Ri, por edhe frymën e traditës institucioneve daneze për takime tilla me rastin e këtyre festave. këtë veprimtari u ftuan dhe morën pjesë fëmijë shqiptarë bashku me prindërit e tyre. një sfond me këngë shqip për fëmijë, fëmijët zbukuruan Pemën e Krishtlindjeve dhe Vitit Ri hollin e Ambasadës dhe gëzuan bashku një ambient festiv ku u bisedua dhe u tregua mbi Shqipërinë dhe bukuritë e saj.

Ambasadori Cici, pasi ndezi dritat e pemës, i mirëseardhi ftuarit e veçantë Ambasadës dhe i nxiti prindërit punojnë shumë me fëmijët e lindur dhe rritur jashtë vendit, mënyrë ata mos humbasin gjuhën shqipe dhe lidhjet shpirtërore e kulturore me vendin e origjinës. fund, fëmijëve iu shpërndanë dhurata simbolike, libra nga babai i përrallave, danezi Hans Kristian Andersen si dhe ëmbëlsira karakteristike festave fundvitit.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00