Takim në Ambasadën e Republikës së Shqipërisë për festimin e 100 vjetorit të Pavarësisë. / 23.02.2012

kuadër aktiviteteve për 100 vjetorin e Pavarësisë, Ambasadori i Shqipërisë Danimarkë Arben Cici dhe Ambasadori i Maqedonisë Danimarkë Asaf Ademi organizuan, datën 18 shkurt Ambasadën e Republikës Shqipërisë Danimarkë,një takim me gjitha shoqatat shqiptare,përfaqësuesit e mediave audio-vizuale, shkruara dhe elektronike, unionin e studentëve shqiptarë Danimarkë.Në takim u prezantuan projektet aktiviteteve planifikuara kuadër 100 vjetorit Pavarësisë dhe u nënvizua fryma e bashkëpunimit koordinimit dhe gjithëpërfshirjes organizimin e tyre.

përfundim takimit u vendos:

1.Të gjitha shoqatat dhe mediat shqiptare Danimarkë do nënshkruajnë një peticion drejtuar Kryetarit Bashkisë Kopenahgenit për t’i vënë një sheshi apo një rruge Kryeqytetit emrin “Nënë Tereza”, peticion i cili do shoqërohet edhe me mbështetjen e personaliteteve daneze politikës,artit,kulturës,shkencës etj.

2.Do hapet një faqe interneti www.100vjet.dk për krijuar një mundësi drejtpërdrejtë komunikimit me publikun Danimarkë mbi gjitha aktivitetet do organizohen kuadër 100 vjetorit Pavarësisë.
3.Angazhimin e gjitha shoqatave dhe mediave shqiptarëve organizimin e aktiviteteve, pasqyrimin e tyre mediat shqip dhe ato danisht dhe sigurimin e pjesemarrjes sa madhe jo vetëm shqiptarëve por edhe miqve danezë këto aktivitete.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00