Takim i Ambasadorit z. Kastriot Robo me Drejtoreshën e Zyrës Rajonale për Evropën të OBSH, znj. Szuszanna Jakab.

Gajtë takimit bashkëbiseduesit folën për bashkëpunimin e frutshëm mes Zyrës Rajonale Evropës OBSH dhe Ministrisë Shëndetësisë, me fokus veçantë marrëveshjen dyvjeçare bashkëpunimit Shqipëri-OBSH, objektivat e Ministrisë Shëndetësisë dhe reformat po kryen sistemin tonë shëndetësor. këtë kuadër, Ambasadori Robo vlerësoi dhe falenderoi znj. Jakab për bashkëpunimin dhe mbështjetjen e deritanishme. vijim Ambasadori Robo e falenderoi për gatishmërinë e shprehur për kontribuar tejkalimin e situatës kritike shkaktuar nga përmbytjet disa rajone vendit, kohët e fundit.

Drejtoresha Jakab vlerësoi bashkëpunimin e shkëlqyer me Ministrinë e Shëndetësisë dhe performancën e Zyrës tyre Tiranë, si dhe hapat e ndërmarra nga Mnistria e Shëndetësisë për përmirësimin e shëndetit publik. Ajo vlerësoi pjesemarrjen aktive Shqipërisë Këshillin Ekzekutiv OBSh-së, Gjenevë, dhe qëndrimet konstruktive Shqipërisë. Gjithashtu, ajo vlerësoi pjesëmarrjen e Shqipërisë Network-un e Ministrave Shëndetësisë Evropës Juglindore, ku Shqipëria do marrë Presidencën, gjashtëmujorin e dytë këtij viti dhe inkurajoi për hartimin e një platforme serioze duke ofruar bashkëpunimin e institucionit saj. Gjatë Presidencës Shqipërisë, ajo sugjeroi organizimin e një Ministeriali dhe shprehu dëshirën për vizituar Tiranën me këtë rast.

fund takimit bashkëbiseduesit ranë dakord për vijimin e bashkëpunimit mes Zyrës Rajonale për Evropën OBSH dhe Ambasadës Kopenhagen.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00