Pritje me rastin e Festës Kombëtare, 100 vjetorit të Pavatësisë së Shqipërisë / 05.12.2012

Me rastin e Festës Kombëtare, ditën e mërkurë, 28 nëntor 2012, “Sallën e pasqyrave“ Galerisë Arteve (Kunstforeningen Gl Strand), Ambasadori i Shqipërisë Danimarkë Arben Cici dha një pritje për autoritetet daneze, Trupin Diplomatik akredituar Danimarkë, për përfaqësuesit e biznesit, artit dhe shoqërisë civile, miq danezë dhe miq shqiptarë Ambasadës. Aktivitetin e nderoi me pjesëmarrjen e tij Kryetari i Parlamentit danez, z. Mogens Lykketoft, bashkë me përfaqësues tjerë Parlamentit danez, zyrtarë lartë nga MPJ dhe nga insitucione tjera qendrore daneze.

Pas nderimit himneve kombëtare dy vendeve, miqtë e ftuar i përshëndeti Ambasadori Cici.Të pranishmit e shumtë sallë, krahas gatimeve nga kuzhina tradicionale shqiptare dhe pijeve nga krahina ndryshme shqiptare, shijuan edhe pamjet e mrekullueshme shfaqura gjatë gjithë aktivitetit një filmim përgatitur enkas me këtë rast, ku prezantohej natyra dhe vendet piktoreske turistike nga Shqipëria, sitet arkeologjike, kostumet popullore kombëtare, pamje nga festimet Shqipëri 100-vjetorit Pavarësisë, si dhe prezantimi grafik kompania Google bëri për nder Festës Kombëtare shqiptarëve.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00