Njoftim për shtetasit shqiptarë të cilët kanë në përdorim pasaporta jobiomometrike. / 19.03.2012

Ambasada e Republikës Shqipërisë Danimarkë i bën me dije shtetasit shqiptarë me banim jashtë se Ministri i Brendshëm i Shqipërisë ka nxjerrë urdhërin nr.1284/2, datë 28.02.2012, zbatim Vendimit nr.913 datë 21.12.2011 “Për nxjerrjen nga qarkullimi pasaportave jobiometrike përpara mbarimit afatit vlefshmërisë”, duke marrë parasysh shqetësimet dhe problematikat e ngritura nga komuniteti shqiptar jashtë, përcaktohet si poshtë:

- Duke filluar nga data 01.03.2011, pra 00:01, shtetasit shqiptarë cilët kanë përdorim pasaporta jobiometrike, nuk lejohen udhëtojnë jashtë territorit Republikës Shqipërisë;
- Për arsye mos pajisjes me pasaportë biometrike shtetasit shqiptarë lejohen hyjnë territorin e Republikës Shqipërisë me pasaportë jobiometrike…
Sa sipër Ambasada e Republikës Shqipërisë Danimarkë ka informuar autoritetet daneze.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00