Ministri i Çështjeve Evropiane të Danimarkës, Nikolai Wammen vizitë në Shqipëri / 01.06.2012

Ministri i Çështjeve Evropiane Danimarkës, Nikolai Wammen gjatë vizitës tij Shqipëri datat 15-16 maj 2012 u takua me Presidentitn e Republikës Shqipërisë Topi, Kryeministrin Berisha, Z/Kryeministri dhe Ministrin e Punëve Jashtme Haxhinasto, Ministren e Integrimit Evropian Bregu dhe Komisionin Parlamentar Integrimit.

Gjatë takimit meWamen Z/Kryeministri dhe Ministri i Punëve Jashtme, Haxhinasto vlerësoi marrëdhëniet shumë mira me Danimarkën si dhe politikën e dyerve hapura ky vend ndjek për zgjerimin e BE drejt Ballkanit Perëndimor.

Z. Haxhinasto vlerësoi mbështetjen daneze për procesin e integrimit Evropian Shqipërisë, çka u konfirmua edhe dje nga Ministri i Jashtëm danez, cilësinë e presidencës rradhës, gjatë takimit Këshillit Stablizim Asociimit Bruksel.

tej, Ministri e informoi z. Wammen për dinamikën pozitive politike krijuar pas arritjes Marrëveshjes nëntorit vitit kaluar, dhe rezultateve ajo vazhdon prodhojë drejtim plotësimit 12 rekomandimeve Komisionit Evropian.
Ministri Wammen siguroi për mbështetjen e Danimarkës, si një vend tradicionalisht miqësor i Shqipërisë dhe i perspektivës saj evropiane. Ai vuri dukje se Danimarka i qëndron parimit një procesi anëtarësimi bazuar meritë, pavarësisht kontekstit vështirë cilin ndodhet aktualisht Bashkimi Evropian.
Haxhinasto vlerësoi se integrimi europian është një motivim i fuqishëm për zgjidhjen e mjaft çështjeve Ballkan dhe se është e rëndësishme ketë një perspektivë qartë për çdo vend.
pas, z. Haxhinasto dhe Wammen dhanë një konferencë përbashkët për shtyp.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00